Bedrijven opzoeken
Image default
Banen en opleidingen

Stage lopen in Nederland of in het buitenland?

Wil je stage lopen in het buitenland? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Waarom zou je stage lopen in het buitenland? Wat zijn de voordelen ten opzichte van stage lopen in Nederland? In dit artikel vertellen we je onze beweegredenen om stage te lopen in Bali!

Bali een goede keuze?

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking ‘een wereldstad’. Dit houdt in dat een stad zich ontwikkelt tot een internationaal centrum voor handel, cultuur en politiek. Amsterdam is hier een goed voorbeeld van. Maar wat maakt Bali dan zo’n wereldstad? In tegenstelling tot andere populaire toeristische bestemmingen is Bali namelijk ook geliefd bij expats. Expats zijn mensen die voor langere tijd naar het buitenland vertrekken om daar te gaan wonen en/of werken. Dit komt omdat Bali een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere landen in Zuidoost-Azië. Zo is de kost of levensstandaard in Bali relatief laag, zijn er veel internationale bedrijven gevestigd op het eiland en is er een goede infrastructurele ontwikkeling gaande. Kortom: Stage Bali biedt voldoende mogelijkheden voor stage lopen in het buitenland!

Nadelen stage lopen in het buitenland

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan stage lopen in het buitenland. Zo is de taalbarrière vaak een probleem, zeker als je niet vloeiend Engels spreekt. Ook kan het lastig zijn om je in te werken in een andere cultuur en samenwerken met mensen uit verschillende culturen. Tot slot is het belangrijk om te bedenken dat stage lopen in het buitenland vaak duurder is dan stage lopen in Nederland. Dit komt omdat je bijvoorbeeld vliegtickets en andere reiskosten moet maken.

Stage lopen in het buitenland of stage lopen in Nederland? Het is maar net waar jij je comfortabel bij voelt. Wij vinden dat stage Bali een goede keuze is, maar uiteindelijk moet jij beslissen wat voor jou de beste optie is!