Bedrijven opzoeken
Image default
Banen en opleidingen

Tips om goed te solliciteren (werkenbijloohorst)

Wil jij graag werken in het groen? Werkenbijloohorst kan dan echt iets voor jou zijn. Daar vind jij dan ook verschillende aantrekkelijke vacatures groen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vacature als hovenier. Werken als hovenier is aan de ene kant zwaar, maar tegelijkertijd brengt het ook veel fijne positieve punten met zich mee. Het is namelijk zeer uitdagend werk en bovendien zeer afwisselend. De ene dag ben je bezig met het aanleggen van een tuin, terwijl je de andere dag gras aan het zaaien bent. Je hebt vaak ook een brede klantenkring en je ontmoet dus veel verschillende soorten mensen. Heb je een mooie vacatures bij werkenbijloohorst gezien? Dan moet je daar natuurlijk op gaan solliciteren. Dit begint met een sollicitatie en daarna word je meestal uitgenodigd voor een gesprek. Dit is het meest spannende gedeelte. Heb je nog weinig ervaring met solliciteren of kun je om een andere reden wel wat tips gebruiken? Dan is dit artikel echt iets voor jou.

 

Het belang van de eerste indruk

Uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat de eerste indruk zeer belangrijk is. Bij de eerste indruk krijgen mensen een beeld van je en dit beeld gaat niet snel veranderen. Daarom is het ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Uiteraard hoeft dit geen perfecte eerste indruk te zijn, maar er zijn wel enkele zaken waarmee je de kans op een goede indruk gaat vergroten. Bij de ontmoeting geef je een stevige handdruk en laat je een duidelijke glimlach zien. Probeer daarnaast authentiek over te komen. Ben je een beetje nerveus voor het gesprek? Dan kun je dit prima aangeven. Juist die oprechtheid wordt gewaardeerd.

 

Een goede voorbereiding bij werkenbijloohorst

Je hebt vroeger ongetwijfeld een spreekbeurt moeten geven. Toen heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat je nerveuzer voor een spreekbeurt bent wanneer je deze niet goed hebt voorbereid. Dit gaat ook op voor een sollicitatiegesprek. Als je weet welke antwoorden je moet geven, wordt het een stuk gemakkelijker om het gesprek goed te voeren. Een goede voorbereiding begint het met nauwkeurig lezen van de vacature. Daar beschrijven ze immers het profiel van de gewenste kandidaat. Ook kun je informatie over het bedrijf inwinnen en vervolgens assertieve vragen stellen. Hiermee laat je duidelijk zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf.

 

Een verzorgde uitstraling

We raden ook aan om voor het sollicitatiegesprek een kapper te bezoeken. Met een goed verzorgde haardos scoor je altijd pluspunten. Als hovenier moet je immers ook klanten persoonlijk te woord staan.