Bedrijven opzoeken
Image default
Banen en opleidingen

16 Vragen van ontwikkelaars die een IT-recruiter zou moeten stellen

HCM

Ontwikkelaars hebben duidelijk sterke technische competenties nodig, maar bij het inhuren van een programmeur is de persoonlijkheid van kandidaten net zo belangrijk als hun technische bekwaamheid.

In een tijd waarin veel IT-professionals vanuit huis werken, kunnen vaardigheden zoals duidelijk en tactvol communiceren met collega’s binnen of buiten de afdeling, die ook op afstand werken, het succes van de baan bepalen.

Om de hoge kosten van een slechte aanwerving te voorkomen, wilt u misschien opnieuw nadenken over hoe u kandidaten tijdens de sollicitatiefase beoordeelt. Hier zijn 16 vragen voor webontwikkelaars, waarvan de eerste 10 gaan over programmeervaardigheden. Elke recruiter moet altijd zijn beste interviewvragen op voorraad hebben.

1) Vertel ons in het kort over de projecten waaraan u heeft gewerkt en de aanpak die u hebt gebruikt?

Soortgelijke vragen kunnen worden gesteld in interviews met webontwikkelaars, ze zullen u helpen meer te weten te komen over de werkstijl van de kandidaat – hoe hij vereisten verzamelt, problemen oplost, gebruikersrecensies beheert, feedback ontvangt en samenwerkt in een team. Ook kom je erachter of de sollicitant aandacht besteedt aan gebruikerservaring.

2) Stel je voor dat ik een junior ben. Kunt u in eenvoudige taal uitleggen wat _____ (onderstaande opties) is?

Uw nieuw aangeworven IT-specialist zal waarschijnlijk nauw samenwerken met andere afdelingen, wat betekent dat hij effectief zal moeten communiceren met zijn collega’s die specialisten zijn op het gebied van marketing, verkoop, PR en andere gebieden van het bedrijf. Vraag kandidaten om een ​​onderwerp te schetsen waarmee alle ontwikkelaars bekend zijn. U zult begrijpen in hoeverre de kandidaat zijn gedachten kan uiten in toegankelijke taal, en niet in technische termen. Er zijn verschillende thema-opties om uit te kiezen:

  • MVC-model
  • Adaptief ontwerp
  • AWS / Azure
  • API’s
  • Microservice-architectuur

U kunt ook vragen om gerelateerde termen zoals UI vs. UX of front-end en back-end voor een niet-professioneel publiek.

3) Heb je ooit presentaties gegeven aan collega’s of voor een breed publiek?

IT speelt in veel bedrijven een strategische rol, dus in het openbaar spreken is een goede vaardigheid voor een ontwikkelaar. Het inhuren van een medewerker die presentaties heeft gegeven aan grote niet-IT-bedrijven is een mooie bonus. Houd vragen in de gaten over hoe de kandidaat informatie verzamelde en organiseerde en wat ze deden om de aandacht van het publiek te trekken. De recruiter moet de details van de richting begrijpen en de reacties van de sollicitant begrijpen.

4) Wie is uw rolmodel in de IT-wereld?

Vernieuwers? Getalenteerde ingenieurs? Geweldige ontwerpers? Ondernemers die miljarden hebben verdiend? Mensen die goed doen in de wereld? Het antwoord op deze vraag kan veel vertellen over de ambitie en waarden van een kandidaat, en helpt u te beslissen hoe geschikt het zou zijn voor uw bedrijfscultuur.

5) Noem de site of applicatie die u irriteert. Wat is er mis met hem?

In deze interviewvraag wordt gevraagd naar de mate waarin de kandidaat zich bewust is van de huidige problemen in webontwikkeling en naar zijn eigen probleemoplossend vermogen. Een goed antwoord is er een waarbij werkzoekenden meer doen dan alleen klagen over andermans werk. Ervaren programmeurs bieden echte oplossingen voor praktische problemen, zoals het verbeteren van laadtijden of het optimaliseren van de gebruikerservaring.

6) Wat doe je als de app niet meer werkt?

Het oplossen van problemen is de kern van de ontwikkeling, dus luister naar kandidaten die vertellen hoe ze een situatie kunnen oplossen die niet goed gaat. Verbreken ze de situatie en analyseren ze mogelijke oorzaken? Weten ze wanneer ze om hulp moeten vragen en waar ze antwoorden kunnen zoeken? Hoe reageren ze als hun eerste idee voor een oplossing mislukt?

7) Vertel ons over een situatie waarin u moest reageren op negatieve feedback of kritiek.

Webontwikkelaars hebben te maken met heel veel opmerkingen van bètatesters en echte gebruikers. De ideale kandidaat voor deze functie moet weten hoe hij deze feedback kan krijgen, analyseren en implementeren. Hoor hoe de kandidaat een probleem oplost en conclusies trekt.

8) Bent u ooit beschuldigd van iets dat niet uw schuld is?

Dit is een lastige vraag, maar een goede manier om de houding van een kandidaat ten opzichte van teamwerk te peilen. Als de geïnterviewde collega’s snel onder de wielen van de bus gooit, is dit een rode vlag. Uw bedrijf heeft een webontwikkelaar nodig die niet van streek raakt en die op zoek gaat naar een oplossing in plaats van de verantwoordelijkheid bij anderen te leggen.

9) Wat zijn de belangrijkste problemen bij het werken aan de voorkant van de applicatie?

De programmeurs werken nauw samen met de rest van het ontwikkelteam. Ze moeten begrijpen hoe de gegevens zijn gestructureerd, welke functies beschikbaar zijn en hoe webservices zijn geconfigureerd. Kandidaten moeten de volledige ontwikkelingscyclus kunnen bespreken en begrijpen waar ze passen. Deze vraag helpt om onderscheid te maken tussen een webontwikkelaar en een webdesigner die een beetje Java kent.

10) Vertel me over de projecten waar je aan werkt (of aan hebt gewerkt) in je vrije tijd?

Technologie gaat snel. Als u programmeurs in dienst neemt, bent u op zoek naar iemand die een deel van zijn tijd zal besteden aan het ontwikkelen van hun vaardigheden en op de hoogte blijven van nieuwe trends. Aanvragers moeten in staat zijn om enkele persoonlijke projecten uit het verleden en het heden te bespreken en misschien zelfs hun werk te laten zien.

11) Met welke API’s heb je gewerkt?

Alle kandidaten moesten werken met API’s voor bekende commerciële diensten zoals Twitter, Slack, Dropbox aangeboden door Google. Aanvragers moeten kunnen praten over het aanroepen van API-functies en de resultaten in hun project kunnen integreren. Ervaren kandidaten hebben mogelijk geholpen bij het ontwerpen en documenteren van de API, zodat ze kunnen praten over hoe ze met het team hebben samengewerkt om de interfaces te maken.

12) Wat zijn volgens jou de grootste trends in de toekomst in webontwikkeling?

Dit is een open vraag en kandidaten kunnen praten over technologieën zoals Motion UI, chatbots voor klantenondersteuning, gesproken zoekopdrachten, Google’s verbeteringen in mobiele versnellingstechnologie, opkomende cyberbeveiligingsbedreigingen of geavanceerde analyses. Waar de kandidaat zich ook op focust, vraag hoe hij denkt dat het de gebruikerservaring zal verbeteren, welke uitdagingen de technologie met zich meebrengt en hoe hij denkt dat het mogelijk is om de nieuwe technologie in zijn huidige werk te integreren.

13) Met welke contentmanagementsystemen heb je gewerkt?

Enkele van de meer populaire CMS’en zijn WordPress, Joomla en Drupal, allemaal open source-systemen geschreven in PHP en gebaseerd op een relationele database zoals MySQL. Vraag de geïnterviewden voor meer informatie of ze deelnemen aan de respectievelijke open source-gemeenschappen en of ze er ooit aan hebben bijgedragen.

14) Welke kennis heb je in SQL?

Webontwikkelaars hebben mogelijk geen directe interactie met de database, maar het is belangrijk dat ze begrijpen hoe de gegevens zijn gestructureerd. Elke praktische ervaring met SQL, zoals werken als databasebeheerder, is zeer waardevol.

15) Wat is het grootste verschil tussen mobiele ontwikkeling en desktopontwikkeling?

De meeste mensen kijken op mobiel, maar de meeste ontwikkeling vindt plaats op de desktop. Een geschikte kandidaat moet weten hoe hij beide applicaties moet ontwikkelen en kan praten over belangrijke verschillen zoals schermgrootte, aanraakinvoer, beperkte multitasking en verschillen in browser plug-ins. Ze moeten ook begrijpen hoe ze op elk platform een ​​geweldige gebruikerservaring kunnen creëren.

16) Kunt u de fout in deze code vinden?

Tijdens het sollicitatiegesprek is het gebruikelijk om kandidaten te vragen om met de hand code te schrijven, wat niet handig is. Een alternatief is om een ​​codefragment met strategisch gecorrigeerde fouten af ​​te drukken en de geïnterviewde te vragen om de code te debuggen. Het is een snelle manier om zowel technische kennis als aandacht voor detail vast te stellen.

De kern van deze 16 webontwikkelaarvragen zou u (recruiter / leidinggevende / hr) moeten helpen uw lijst met kandidaten te beperken tot degenen die niet alleen over de beste technische vaardigheden beschikken, maar ook over sterke persoonlijke kwaliteiten. Beide zijn een geweldige manier om de kandidaten voor te blijven die u zoekt.

job consultancy

https://www.globalrecruitment.info/