Bedrijven opzoeken
Image default
Vervoer en transport

Welke aanhanger past het beste bij jouw transportbehoeften?

Ben je van plan om een aanhanger te huren? Dan is het belangrijk om te weten welk type aanhanger het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals open en gesloten aanhangwagens. In deze tekst zullen we de verschillende kenmerken en voordelen van beide typen aanhangers bespreken. Of je nu grote voorwerpen wilt vervoeren of waardevolle spullen wilt beschermen, er is altijd een geschikte aanhanger voor jouw specifieke situatie. Lees verder voor meer informatie en ontdek welke aanhanger het beste bij jou past.

Wat is het laadvermogen en de toegestane maximale massa van de verschillende gesloten aanhangers?

Bij het huren van een gesloten aanhanger is het belangrijk om te weten welk laadvermogen en toegestane maximale massa de aanhanger heeft. Voor de gesloten aanhanger met huif is het laadvermogen 350 kg en de toegestane maximale massa 750 kg. De afmeting van de bakmaat is 246x131x150 cm. Wil je meer laadvermogen? Dan is de tandemasser aanhanger met een laadvermogen van 580 kg en een toegestane maximale massa van 1100 kg wellicht geschikt. Deze aanhanger heeft een bakmaat van 301x131x150 cm. Voor nog meer laadvermogen kun je kiezen voor de geremde aanhanger met harde opbouw. Deze heeft een laadvermogen van 920 kg en een toegestane maximale massa van 1350 kg. De afmeting van de bakmaat is 256x134x150 cm. Dus, als je spullen veilig en droog wilt vervoeren, kun je bij ons een gesloten aanhanger huren.

Welk rijbewijs is vereist als de totale massa van de aanhanger en auto meer dan 3500 kilo is?

Wil je een open aanhanger huren, dan zijn er enkele regels waar je rekening mee moet houden. Een belangrijke regel is dat als de totale massa van de aanhanger en auto meer dan 3500 kilo is, je een BE-rijbewijs nodig hebt. Dit geldt met name wanneer het totale gewicht van de combinatie van de aanhanger en de auto de 3500 kilo overschrijdt. Om met een B-rijbewijs te mogen rijden, moet het totale gewicht onder de 3500 kilo blijven. Het totale gewicht wordt bepaald door de toegestane maximale massa van de auto (vermeld op het kentekenbewijs onder F.2) op te tellen bij de toegestane maximale massa van de aanhanger (vermeld op de website van JobCar bij de desbetreffende aanhanger). Als de totale massa meer dan 3500 kilo is, moet je dus een BE-rijbewijs halen. Het is belangrijk om te weten dat dit ook geldt als de trekhaak er later is opgezet en dit niet op het kentekenbewijs vermeld staat.

Open of gesloten aanhanger huren

Als je van plan bent om spullen te vervoeren, kan het huren van een aanhanger een handige optie zijn. Bij JobCar zijn verschillende soorten aanhangers beschikbaar.

Een open aanhanger is ideaal voor het vervoeren van grote voorwerpen zoals meubels, bouwmaterialen of tuinafval. Doordat de aanhanger geen dak heeft, kun je gemakkelijk laden en lossen. Bovendien is een open aanhanger meestal goedkoper om te huren dan een gesloten variant.

Een gesloten aanhanger daarentegen biedt meer bescherming tegen weersinvloeden en diefstal. Hierdoor is het ideaal voor het vervoeren van waardevolle of kwetsbare goederen, zoals elektronica of antiek. Een gesloten aanhanger zorgt er ook voor dat je spullen niet zichtbaar zijn voor anderen, wat extra veiligheid biedt.

Of je nu kiest voor een open of gesloten aanhanger, het huren ervan geeft je de flexibiliteit om op een eenvoudige manier grote of waardevolle spullen te vervoeren. Informeer bij een verhuurbedrijf naar de mogelijkheden en tarieven, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

https://www.jobcar.nl/