Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Voor- en nadelen bedrijfsruimte huren of kopen

Winkelruimte huren of kopen?

Kopen of toch huren? Een veelgestelde vraag voor ondernemers die besluiten een winkelruimte, kantoor of bedrijfshal op zetten voor hun onderneming. Of het nu de eerste keer is of omdat door expansie een nieuw ruimte nodig is, het is belangrijk om de juiste beslissing te nemen als het gaat om bedrijfsruimtes. Het is daarom altijd goed om hierover te praten met een onafhankelijke bedrijfsmakelaar die u de juiste advies en inzichten kan geven bij het maken van een dergelijke beslissing. Want beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Bij Marcel Kon bedrijfsmakelaars hebben we al 20 jaar ervaring in de bedrijfsvastgoed in regio Twente. We zetten daarom graag alles op een rijtje voor u.

De voor- en nadelen van bedrijfsruimte kopen

Bij het kopen van een bedrijfsruimte is één ding belangrijk en dat is dat u over eigen vermogen moet beschikken. Het is helaas niet meer mogelijk om bedrijfspanden volledig te financieren met alleen een hypotheek. Dit betekent dat u van te voren over voldoende liquide middelen moet beschikken zodat u ook ná de koop beschikt over voldoende vermogen om verdere investeringen te doen. Want zodra u eigenaar bent van het pand, moet u ook zorg dragen over de kosten, klein en groot en natuurlijk ook het jaarlijks onderhoud. Ook moet u rekening houden met de waarde van uw bedrijfspand. In tegenstelling tot huizen, schrijven bedrijfspanden doorgaans wel af dus mocht u het pand willen verkopen dan loopt u mogelijk risico met een grote waardedaling.

 

Zijn er dan geen voordelen? Jazeker wel. Allereerst heeft u geen huurcontract en bepaalt u zelf wat u met het pand wilt doen. En zoals vermeld hierboven, je loopt altijd wel risico dat de waarde van het pand daalt. Maar over het algemeen is investeren in onroerend goed één van de meeste veilige investeringen wat u kunt doen. Wilt u op korte termijn een bedrijfspand of winkelruimte kopen? Maak dan een afspraak met Marcel Kon via 074 – 266 22 25 of info@marcel-kon.nl.

De voor- en nadelen van bedrijfsruimte huren

Het grootste voordeel van huren is natuurlijk de flexibiliteit en dat u niet vastzit aan een heel lang contract of een grote investering. Ook heeft u geen onderhoudskosten, althans voor de grootste zaken aan en rondom het pand. In het contract kunnen bepaalde zaken namelijk wel opgenomen worden. Los hiervan, betekent huren een relatief kleine aanlag op uw portemonnee en de vrijheid én mogelijkheid om van locatie te verplaatsen of simpelweg te kunnen stoppen. Weinig risico dus! Echter loopt u ook voordelen mis als u besluit te huren. Voordelen die u misloopt zijn o.a.

  • Waardestijgingen van het pand – het pand is immers niet uw eigendom
  • Als huurder heeft u zich te leggen aan de huurvoorwaarden en prijs
  • Huurcontracten zijn meestal meerjarig. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk
  • Uitbreidingen aan het pand die noodzakelijk zijn moeten in overleg met de eigenaar
  • Het risico dat het pand verkocht wordt aan een andere partij

Ruim winkelruimte aanbod bij Marcel Kon bedrijfsmakelaar

Bent u op zoek naar nieuw winkelruimte in Enschede of omstreken of wilt u een bestaande bedrijfspand huren, kopen of eventueel zelf een bedrijfspand bouwen in Twente? Bij Marcel Kon makelaars hebben we uitstekende kennis van de vastgoedmarkt en kunnen wij u helpen met onderhandeling, taxatie, koop en verhuur. We zijn gevestigd in Enschede en Borne.

https://www.marcel-kon.nl/