Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

Ramen en deuren prijzen

 Ventilatoren voor kunststof ramen.

Kunststof ramen bieden een betrouwbare bescherming van het pand tegen externe geluiden, stof en ultraviolette stralen. Maar onvervangbare structuren hebben ook een aantal nadelen, waaronder het ontbreken van een ingebouwd ventilatiesysteem om een ​​comfortabel microklimaat in de kamer te behouden en vreemde geuren te elimineren. De hoge dichtheid van het raam speelt ertegen – er stroomt geen verse lucht van de straat de kamer in.

In de winter geven de standaardfuncties van handmatige ventilatie en microventilatie van de kamer niet het gewenste resultaat: koude lucht vermindert de efficiëntie van het verwarmingssysteem, bederft de decoratieve afwerking van de kamer en vormt een bedreiging voor de gezondheid van de bewoners. In de zomer bieden ze geen bescherming tegen stof en pollen van planten, de sterkste allergenen.
Het probleem kan worden opgelost zonder de tas te vervangen door ventilatoren op kunststof ramen te installeren.

Wat is het en wat zijn ze?
Een ventilator is een luchtklep – een apparaat dat frisse lucht aan een kamer toevoert wanneer de ramen gesloten zijn.

Tegenwoordig bieden fabrikanten een breed scala aan producten voor elk ontwerp. Kleppen onderscheiden zich door:

type besturing – mechanisch en automatisch;
door de hoeveelheid binnenkomende lucht – van 10 tot 170 m3 / h;
op de plaats van installatie – raam, vensterbank, muur;
door de aanwezigheid van extra functies – met luchtfiltratie, geforceerde verwarming en andere.
Automatische ventilatoren: kenmerken en werkingsprincipe, installatie
Een automatische ventilator (toevoerinrichting) als onderdeel van raamventilatiesystemen zorgt voor een constante stroom van buitenlucht in de kamer.

Werkingsprincipe
De enige fabrikant van deze apparatuur op de markt is Aereco. Het werkingsprincipe is hetzelfde voor alle klepaanpassingen.

In de ventilator zit een speciale stof. Onder invloed van vocht zet het uit en drukt het op de binnenveer, waardoor de klep opent voor frisse lucht. Wanneer de luchtvochtigheid in het appartement daalt, krimpt de stof en sluit de klep.

Het gemiddelde luchtdebiet bij gebruik van een automatisch ventiel is 30 m3 / h. Dit is voldoende om een ​​ruimte van circa 25 m2 te ventileren.

Soorten automatische kleppen
EMM. Wordt automatisch geopend en gesloten als dat nodig is. De voordelen van dit model zijn onder meer lage kosten en de mogelijkheid van geforceerde sluiting om in de winter een comfortabele kamertemperatuur te garanderen. Aan de andere kant is er geen functie voor geforceerd openen. Dus als de verwarming goed werkt in de kamer of erg droog is, komt er geen verse buitenlucht binnen. Het apparaat is in dit geval onbruikbaar.

EHA. De volgende generatie apparaten uitgerust met handmatige geforceerde openings- en sluitklepmodi.

Kenmerken van werk
Er zijn verschillende manieren om de klepbediening aan te passen:

“Gedekt.” Om de luchtstroom te verminderen tijdens een temperatuurdaling, wind, onvoldoende vermogen van het verwarmingssysteem.
“Automatische regeling” Voor luchttoevoer afhankelijk van de luchtvochtigheid in de kamer.
“Open”. Voor maximale luchtstroom.

Optionele accesoires
Ook biedt de fabrikant een reeks extra accessoires voor ventilatoren:

Externe geluidsisolerende luifel om de geluidsisolatie van de kamer te verhogen.
Verwijderbare roosters voor extra bescherming tegen schadelijke microdeeltjes (pollen, stof) in de binnenkomende lucht, muggen en andere insecten. Een onvervangbare oplossing voor mensen met allergieën.
Installatiefuncties
Bij het kopen van een automatische toevoerklep zijn velen in de war door de noodzaak om raamconstructies te frezen. Met de juiste uitvoering van de technologische gaten, de naleving van de stap die wordt aangegeven in de bijbehorende documentatie en de daaropvolgende afdichting van de bevestigingsmiddelen, zal de ondersteunende basis u vele jaren van dienst zijn.

Toevoerventielen worden op kant-en-klare dubbele beglazing geïnstalleerd vlak voor installatie in een werkplaats of op de installatielocatie.
Mechanische ventilatoren.
Een mechanische ventilator zorgt voor een frisse luchtstroom in de kamer zonder het gebruik van extra interne mechanismen. Deze kleppen worden veel vaker gebruikt dan automatische.

Installatiefuncties en werkingsprincipe
De klep heeft een eenvoudig ontwerp. In feite is het een vervanging voor een afdichtrubber met een toegangskanaalmaar lucht. Daarom wordt het apparaat geïnstalleerd zonder raamfrezen door de afdichting te verwijderen en de ventilator in het bovenste deel van de vleugel te bevestigen.

Vaak worden mechanische toevoerkleppen geïnstalleerd zonder de hulp van specialisten.
Er wordt een opening gevormd tussen het apparaat en de vleugel in het bovenste gedeelte, waardoor frisse lucht de kamer binnenkomt. Zijn gebogen vorm voorkomt tocht: de stroming wordt gelijkmatig verdeeld.

De apparaatmodificaties verschillen alleen van elkaar in de breedte van het lumen en het volume van inkomende lucht (van 4,8 tot 41 m3 / h). Alleen vizieren zijn verkrijgbaar als optionele accessoires.

Voors en tegens van het gebruik van automatische ventilatoren.
De voordelen van het gebruik van automatische toevoerventielen zijn onder meer het principe van werking en duurzaamheid, onafhankelijk van het lichtnet.

Onder voorbehoud van de gebruiksregels garandeert de fabrikant dertig jaar lang een storingsvrij gebruik!

De nadelen zijn het ontbreken van een handmatige openingsmodus voor goedkope EMM-ontwerpen en maximale vleugeldruk.

Automatische ventilatoren zijn duur. Eén apparaat kost 2.600-5.000 roebel, en installatie met een telefoontje van een gekwalificeerde specialist van 1.500 tot 2.000 roebel.
Voors en tegens van het gebruik van mechanische ventilatoren
Het grootste nadeel van mechanische ventilatoren is het afsluiten van de kleppen bij absolute rust. Bijgevolg is de luchtstroom bij gebruik een aantal keren slechter.

Het belangrijkste pluspunt is echter het gemak van fabricage en installatie: moderne modellen zijn gemaakt van speciale materialen die condensvorming en bevriezing voorkomen.

Welke te kiezen?
Het hangt allemaal af van uw voorkeuren en financiële mogelijkheden.

Technisch gezien is een automatische EHA-klep met een handmatige sluit / open functie beter. Het werkt stabiel, zelfs bij rustig weer en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, zelfs als u afwezig bent. Je hebt maar één klep per kamer nodig.

Sommige bouwbedrijven installeren ventilatiesystemen op kunststof ramen in de beginfase van de bouw. Op deze manier wordt een comfortabele luchtvochtigheid in de kamer gehandhaafd. De noodzakelijke voorwaarden voor de ontwikkeling van schimmel en schimmel worden niet gevormd.
Een mechanische klep is goedkoper, maar werkt meerdere keren slechter, en bij rustig weer werkt hij helemaal niet. Installeer dergelijke apparaten voor elk venster.

Raamventilatoren zijn in ieder geval essentieel voor de gezondheid van u en uw naasten.

 

Ramen en deuren prijzen

Hoe Een Deur Plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0057-raam-bestellen.html