Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Zonnepanelen leasen of kopen voor mijn huis? Dat is de vraag.

Wat betekent zonnepanelen leasen?

Het korte antwoord? Het is net als iets anders dat u least – een huis, een auto, wat grond – behalve dat het specifiek is voor zonnepanelen op daken. U krijgt alle voordelen van zonne-energie voor uw huis zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten vooraf of het onderhoud op lange termijn. Laten we dit eens nader bekijken:

  • U kunt zonnepanelen leasen en betaalt GEEN aanloopkosten.
  • U hoeft niet te betalen voor reparatie of herstel van de zonnepanelen.
  • U steunt hernieuwbare energie.
  • De leaseperiode is meestal 15-20 jaar.
  • U kunt ervoor kiezen om uw panelen op elk gewenst moment te kopen.

 

Zonnepanelen leasen

Zoals bij elke lease, huurt u de materialen voor een bepaalde tijd, en betaalt u contractueel elke maand een bepaald bedrag, zo ook bij zonnepanelen leasen voor uw woning. Die prijs wordt meestal bepaald door de gemiddelde hoeveelheid energie die de panelen op uw dak elke maand opwekken. En dat betekent dat de prijs elke maand kan stijgen, afhankelijk van de grillen van de leasemaatschappij voor zonne-energie.

 

Hoe kan ik zonnepanelen kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen voor de toename van het aantal zonnepaneelinstallaties in het afgelopen decennium: de materiaalkosten zijn gedaald terwijl er een btw-teruggave in het leven is geroepen om mensen aan te moedigen zonnepanelen aan te schaffen.7 Voor iedereen die zijn zonnepanelen rechtstreeks in eigendom wil hebben in plaats van ze te leasen, heeft u dus twee keuzes:

 

Aankoop

Met contant bedoelen we dat u de mogelijkheid heeft om alles in één keer te betalen, dus u kunt zeker uw creditcard gebruiken of een cheque van de bank krijgen in plaats van een stapel rekeningen neer te ploffen. Met deze methode bent u vanaf dag 1 eigenaar van uw gehele zonne-energiesysteem op het dak, inclusief alle besparingen.

 

Lening voor zonne-energie

Zie het als het doen van een andere grote aankoop in het leven: als u niet over het geld beschikt om uw zonnepanelen in een keer te betalen, kunt u een lening afsluiten en zonnepanelen huren als particulier. Dit proces gaat ervan uit dat u voldoende krediet heeft om een lening met een goede rente te krijgen van een bank, credit union, of zonne-installateur. Als de rente te hoog is, zult u niet de werkelijke diepte van de besparingen van uw zonnepanelen ervaren.

Nogmaals, het punt van het kopen van uw zonnepanelen is om u de maximale hoeveelheid besparingen te geven.

https://zonnepanelen-regio.nl/