Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Waar op te letten bij het kopen van een lichaamskussen 2021

Wat moet je zoeken in een lichaamskussen

Ondersteuning
Het belangrijkste kenmerk van een hoofdkussen is waarschijnlijk de ondersteuning die het de hele nacht kan bieden. “De belangrijkste reden voor het gebruik van een hoofdkussen is het handhaven van de lichaamshouding tijdens de slaap. De meesten denken niet aan onze houding tijdens het slapen, maar spieren die de gewrichten in de juiste positie houden zijn bijna slap tijdens de slaap. Het kussen moet delen van het lichaam ontlasten zonder extra spanning of stress te veroorzaken. Als je ’s morgens wakker wordt met het gevoel dat je meer pijn hebt dan toen je ging slapen, is dat een eenvoudige indicator dat je bed niet de juiste ondersteuning biedt Een verkeerde houding kan letsel veroorzaken aan de ligamenten en pezen van gewrichten die verdraaid of gedraaid zijn. Op de lange termijn kan er na verloop van tijd spurring ontstaan. Dit kan ernstige gevolgen hebben als de spurring in de wervelkolom optreedt.

Lichaamskussens moedigen zijslapen aan om de meest optimale ondersteuning te bieden aan de nek, rug, benen en de rest van het lichaam. Hoofdkussens met verstelbare vulling kunnen u nog meer steun bieden omdat u de hoogte en de stevigheid kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften.

 

Opzoek naar het beste lichaamskussen voor jou? Check onze aanraders! 

Aandachtsgebied
Uw lichaamskussen moet zo worden gebruikt dat het uw ongemak het beste aanpakt. Wanneer u op zoek gaat naar een hoofdkussen, let dan op uw lichaam en hoe het aanvoelt, zowel wanneer u probeert te gaan slapen als wanneer u ’s morgens wakker wordt. Als je een rugslaper bent, kan een klein kussen onder beide knieën de benen ontlasten en de druk van de rug halen. Een klein kussen onder de buik als u een buikslaper bent, kan de rug steun geven zodat deze niet te gebogen is. Een kussen dat tussen de knieën en de voeten past, kan de wervelkolom ondersteunen zodat het gewicht van de benen de wervelkolom niet belast als je rugpijn hebt.

Als je zwanger bent, is het belangrijk om je anders op de positionering van het lichaam te richten om ervoor te zorgen dat je de buik beschermt. Bij zwangerschap kan een kussen onder de buik leggen de buik steun geven en ook rugpijn verminderen.

Hypoallergeen
Hypoallergeen betekent dat het onwaarschijnlijk is dat het product allergieën of een allergische reactie veroorzaakt. Om hypoallergeen te zijn, moeten kussens (of hun hoezen) wasbaar zijn in de wasmachine, zodat vuil, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen van het oppervlak kunnen worden verwijderd. Door het kussen te wassen verwijdert u ook eventuele huisstofmijten die in de vulling van het kussen leven. Het kan moeilijk zijn om te bepalen of een kussen hypoallergeen is of niet, vooral gezien de verschillende kenmerken die een kussen zo kunnen maken.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe gebruik je een lichaamskussen tegen rugpijn?

 

Een voordeel van het gebruik van een lichaamskussen is dat het stress en spanning in de wervelkolom kan helpen verlichten. Als je op je zij gaat liggen om te slapen (en al deze voordelen zijn gebaseerd op een zijligging), leg het kussen dan voor je, parallel aan je lichaam. Leg dan je bovenarm en bovenknie op het kussen ter ondersteuning.  Dit ontlast je ruggengraat van de stress van het gewicht van je ledematen terwijl je slaapt. Deze positionering kan ook helpen bij het verlichten van andere symptomen die soms geassocieerd worden met hoe je slaapt. Kussens kunnen ook worden gebruikt om het bovenlichaam en hoofd te positioneren om snurken te verminderen, de ruimte tussen het hoofd en de schouders op te vullen in zijligging (om nek- en schouderpijn te verminderen).

Wat is de beste manier om een lichaamskussen te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Zwangere vrouwen wenden zich vaak tot lichaamskussens voor ondersteuning naarmate hun zwangerschap vordert. In eerste instantie kan het kussen het lichaam ondersteunen tegen rug- of nekpijn. Later, als de buik groeit, kunnen sommige kussens de groeiende buik ondersteunen.” Dr. Hayden heeft ontdekt dat speciale lichaamskussens een grote impact hebben voor de moeder in het tweede en derde trimester wanneer de kleine groot genoeg is om druk uit te oefenen op belangrijke bloedvaten in de buik van de moeder als de moeder op de rug ligt. Als de baby op belangrijke bloedvaten ligt, is het meestal een grote ader (vena cava inferior) die de onderste helft van het lichaam draineert. Een dergelijke druk wordt geïllustreerd door zwelling in de voeten en benen van de moeder. Hoewel dit ook andere oorzaken kan hebben, is een goede slaaphouding een snelle en eenvoudige manier om het te helpen beheersen  Met behulp van lichaamskussens kunnen zwangere vrouwen gemakkelijk en comfortabel op hun linkerzij slapen en tegelijkertijd steun bieden aan verschillende lichaamsdelen.

 

Voor meer vergelijkingen of slaaptips, ga naar de Slaapwijsheid website

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/zijslaapkussen/