Bedrijven opzoeken
Image default
Sport

Waar en wanneer verscheen voetbal?

voetbaltrainers eredivisie

Voetbal (Engels voetbal, van voet – een been en bal – een bal), een sportteamspel waarin atleten, met behulp van individueel dribbelen en de bal doorgeven aan partners met hun voeten of een ander deel van het lichaam, behalve de handen, proberen deze zo veel mogelijk in het doel van de tegenstander te scoren eens in een bepaalde tijd

Engeland wordt beschouwd als de geboorteplaats van voetbal; in de 12e eeuw zag voetbal er niet modern uit. Het aantal spelers bereikte 100 mensen en er waren geen beperkingen voor het spelen zonder handen.

Vaak verwondden de spelers elkaar, sloegen ze de boxen, enz., Daarom werd het spel als gevaarlijk erkend en was het verboden om in de stad te voetballen. Koning Edward III gaf de sheriffs in 1333 het bevel om inactief te spelen, erop wijzend dat “boogschieten is gestaakt vanwege het nutteloze en wetteloze voetballen”.

In 1389 verbood Richard II voetbal in het hele koninkrijk. De zwaarste straffen werden opgelegd, tot aan de doodstraf.

Maar ondanks de verboden bleven mensen voetballen. En al in 1592 werd in Schotland het voetbalverbod opgeheven, en in 1603 volgde Engeland dit voorbeeld. De mensen slaagden erin hun favoriete spel te verdedigen, maar voetbal werd lange tijd beschouwd als een ‘verachtelijk’, ‘plebeisch’ spel.

Vele jaren van pogingen van koningen en koningen om dit “gevaarlijke” spel te onderdrukken, zijn echter mislukt. Voetbal bleek sterker te zijn dan verboden, leefde en ontwikkelde zich gelukkig, kreeg een moderne vorm en werd een Olympische sport. In 1908 werd voetbal opgenomen in de Olympische Spelen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html