Bedrijven opzoeken
Image default
Sport

Alles wat je moet weten over handbal

Wil je handballen? Dan heb je wellicht een Kempa handbal van hoge kwaliteit nodig. Handbal is een vorm van sport die je behendigheid en conditie kan verhogen. Het doel van dit spel is om de bal naar het doel van de tegenstander te gooien. De speelduur is 2 x 30 minuten. De spelers moeten een strategie bedenken om een ​​doelpunt te maken door de bal te dribbelen. Om ervoor te zorgen dat het spel soepel verloopt, heeft dit spel vier scheidsrechters, waaronder een scorer, een tijdwaarnemer en ook twee scheidsrechters. Ben je benieuwd naar deze sport? Bekijk hieronder enkele feiten over handbal.

De speelpositie bij handbal

Een handbal team bestaat uit zeven spelers. De spelers zijn een keeper, een cirkelloper, twee vleugelverdedigers en een centrum. De verantwoordelijkheid van een keeper is het verdedigen van het doel. Het centrum heeft de plicht om een ​​strategie op te zetten voor het schieten van de bal. De links- en rechtsback spelers zijn verantwoordelijk voor het blokkeren van de schoten van de tegenstander. Vervolgens is het de taak van een cirkelloper om openingen te creëren zodat zijn teamgenoten een doelpunt kunnen maken. Als laatste moeten de linker- en rechtervleugels op het veld patrouilleren. Hun taken zijn het schieten van de bal vanuit elke hoek.

Hoe speel je handbal?

Het doel van een handbalwedstrijd is om veel punten te scoren voordat het spel eindigt. Je kunt een doelpunt maken door de handbal naar het doel van de tegenstander te gooien. Je teamgenoot mag de bal naar je gooien. Als je een bal ontvangt, heb je drie opties. Ten eerste kun je de bal vasthouden. Bovendien kun je het doorgeven aan andere teamgenoten. Je kunt ook een poging wagen. Je kunt springen en schieten om de betere hoek te krijgen om een ​​doelpunt te scoren. Het team dat de hoogste score heeft, wint de wedstrijd. Zorg ervoor dat je voeten de bal niet raken wanneer je handbal speelt.

De voordelen van handbal spelen

Als je handbal speelt kun je verschillende gezondheidsvoordelen behalen. Ten eerste kan deze sport je lichaamskracht en armspieren verbeteren. Omdat het een snel stromend spel is, kan handbal de behendigheid van je voeten en handen ontwikkelen. Je moet in een snel tempo spelen en snel van richting veranderen. Bovendien kan het spelen van handbal de flexibiliteit van je lichaam vergroten. Het kan ook een cardiovasculaire training zijn. Het helpt je lichaam om de spieren te voeden met meer zuurstof. Gezien deze voordelen, zou je dit balspel eens met je vrienden moeten proberen.