Bedrijven opzoeken
Image default
Sport

Hengelsport – een ontspannen recreatiebezigheid

Een vrije dag in de natuur beleven is natuurlijk ontzettend lekker. Zeker de waterkant is aantrekkelijk voor veel mensen, wat blijkt uit de soms overvolle stranden en meren. Heel begrijpelijk, want het water bied verkoeling, zorg vaak voor een koele wind op hete dagen en het ziet er vaak ook rustgevend uit. Dit is tevens de reden dat veel sportvissers geregeld aan de waterkant terugkeren om te genieten van de natuur langs, op en onder water. De hengelsport heeft dan ook veel te bieden voor de outdoors mensen die toch af en toe van actie houden. 

Voor de vele recreatieve waterkantbezoekers is het vaak niet duidelijk dat er grote vissen in dat zelfde water zwemmen. Dat blijkt ook vaak uit de grote verwondering van langslopende mensen als er een grotere vis gevangen wordt. Soms durven mensen daarna het water niet meer in. Wel blijft het beeld van die ene grote vis in dat water hangen. Wellicht een reden om het zelf eens te proberen. Op internet is er veel te vinden bij de hengelsport winkel. Een simpele hengelset van hengel, molen en dobbertje is vaak al genoeg om de eerste ervaring op te doen langs de waterkant. Zoek hierbij een lekker rustig plekje uit aan de waterkant. Bij voorkeur in de buurt van waterplanten of overhangende struiken en bomen. Hier houdt de vis zich namelijk graag op. Met het lichtjes voeren van broodkruim, mais of lokvoer kan je de vis vaak al snel lokken, en vangen. 

Vissen hoeft ook zeker niet alleen. Het kan een leuk gezinsuitje zijn, waarbij een goede picknick en voetbalsessie tussendoor voor de afwisseling kan zorgen. Zeker de jeugdige visser kan hierbij veel leren van de natuur. Respect voor de natuur staat hierbij natuurlijk bovenaan. De vis en ander waterleven wordt zo netjes als mogelijk behandeld en bewonderd. Zoek dan ook eens de waterkant op en zie welke (onderwater) natuur ons mooie land te bieden heeft.

 

https://www.sportvisgigant.nl/