Bedrijven opzoeken
Image default
Financieel

incasso no cure no pay

Incasso no cure no pay

Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Soms komt het bedrijf dan voort uit de familie. Een familiebedrijf noemen ze dat .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland daarna failliet zijn gegaan. De volgende generaties zijn daarna doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Door de economische crisis kwamen vervolgens ook veel MKB’ers in de problemen. De betalingstermijn van de facturen wordt daarna steeds maar langer opgerekt. Faillissementen onder deze bedrijven zijn dan vaak het direct gevolg. Overgaan tot Incasso no cure no pay wordt daarna tegenwoordig ook veel gedaan.Krediet is niet meer nodig of in ieder geval minder.

Een failliete debiteur kan niets meer betalen. 

Als eerste worden vervolgens betaald deze die het hardst achter hun factuur aan gaan.

De meeste incassobureaus werken dan No Cure No Pay.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen vervolgens ook niets verschuldigd.

Kleine nota’s kunnen daarna ook gewoon aangeboden worden. Dossierkosten worden daarna bijna nooit meer in rekening gebracht.

Een procedure bij de rechter is daarna ook mogelijk als de debiteur  alsnog niet betaalt.  Een betaling kan daarop op die manier wellicht geforceerd worden. Met het vonnis kan daarna beslag gelegd worden.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Wanneer debiteur niet vervolgens meer op het opgegeven adres woonachtig is. Dan doet het incassokantoor onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor dan niets extra’s berekend.

Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een gerechtsdeurwaarder uitbesteden. Een laatste aanmaning naar de debiteur  laten versturen bijvoorbeeld.  De kosten variëren per incassobureau.

Een openstaande nota ter Incasso no cure no pay aanbieden.

Wanneer de MKB’er zijn keus heeft gemaakt. Dat hij zijn rekening daarna gaat laten incasseren. De bon moet daarop naar het incassobureau gebracht worden. Een goed incassobureau zorgt er voor dat dit vervolgens via de website kan. Online moeten vervolgens gegevens ingevuld worden. De factuurgegevens moeten vervolgens ook worden ingevuld. Bij binnenkomst gaat de incassospecialist er dan snel mee de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur betalen. Wettelijke eisen bepalen daarna hoeveel er in rekening gebracht mag worden. Als debiteur de nota vervolgens betaalt. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de schuldenaar  daarna niet? Dan bestaat de mogelijkheid om de schuldenaar  via de rechter aan te pakken. Dat kan vervolgens duur uitpakken. Dus dit moet altijd dan goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html