Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Elektrische boilers van 200 liter of meer… ze bestaan!

Elektrische boilers van 200 liter of meer… ze bestaan!

Als een elektrische boiler, soms ook wel electrische boiler genoemd, van 5 tot 150 liter niet meer toereikend is, is er een categorie boilers te verkrijgen vanaf 200 liter tot wel 5000 liter. Alleen, wanneer heb je nu welke inhoud boiler nodig en waarom zou deze dan per se 200 liter of meer moeten zijn? Om dit te bepalen moet je met verschillende factoren rekening houden en die hebben we voor het gemak even op een rijtje gezet.

 

 

De ruimte die je beschikbaar hebt

Belangrijk om te weten is, of er überhaubt wel genoeg ruimte is voor een 200 + liter boiler. Meten is ten slotte weten, kijk dus goed of zo’n grote boiler wel gaat passen. De 200+ liter boilers bij elektrischeboiler.eu zijn allemaal makkelijk te plaatsen op de grond. Zo’n grote boiler hoeft dus niet aan de muur te hangen en is eenvoudig te verstellen met de bijgeleverde pootjes.

 

Kies juiste inhoud boiler

Behalve de beschikbare ruimte is er iets nog belangrijker; de inhoud van de boiler. Een boiler heeft een bepaalde inhoud en die moet exact worden afgestemd met jouw behoefte aan warm water. Maar, hoe kom je er nu achter welke boiler voor jouw situatie de meest geschikte is?
Hieronder vind je daarvoor een link naar een handige calculator:

 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Met name bij het gebruik van één of meerdere stortdouches en/of een bad in huis is een boiler van 200+ liter echt geen overbodige luxe.
Ook als er vaak meer dan 1 douche tegelijk wordt gebruikt of er vlak na elkaar wordt gedouched zal een 200+ liter boiler zeker fijn zijn.

 

Vermogen van de boiler

Bij de meeste 200+ liter elektrische boilers kun je het verwarmingselement aan passen. Standaard worden deze boilers worden geleverd met een 2 of 3 kW verwarmingselement. Dit is in de meeste gevallen wel voldoende. Maar soms is er meer vermogen nodig en voor deze gevallen kan er een element van 4,5 / 6 / of 9 kW in worden geplaatst. Je hebt dan alleen wel een krachtstroom aansluiting nodig.

Informatie over deze, maar ook vele andere elektrische boilers en elektrische cv’s kan je kijken op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-boilers-vanaf-200-liter/