Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Duurzaam ondernemen op kantoor? 3 tips!

Duurzaam zijn op kantoor hoeft niet heel moeilijk te zijn. Iedere ondernemer en iedere werknemer kan eraan bijdragen. Het is alleen lang niet altijd even gemakkelijk om de zaken zoals ze gaan te veranderen. Daarbij hebben medewerkers wel wat hulp nodig. Dat kan bijvoorbeeld door de volgende tips over bedrijfsafval erin mee te nemen. Zo kan je heel gemakkelijk stappen zetten en zorgen dat er veel duurzamer gewerkt wordt op kantoor. Daarmee kunnen jullie als bedrijf al snel een behoorlijke impact hebben.

Tip 1. Kleine stappen zetten

Het is belangrijk om niet te veel in één keer te willen. Je kunt als onderneming beginnen met kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan het doven van de lichten in ruimtes waar niemand is. Ook minder vaak documenten uitprinten en meer digitaal werken is een belangrijke stap voorwaarts. Kijken naar meer duurzame varianten van producten wanneer je ze nieuw moet kopen is ook een kleine stap die veel kan opleveren. Zeker ook als je kijkt naar grondstoffen en materialen. Daar is voor heel veel bedrijven nog veel te bereiken.

Tip 2. Anders kijken naar bedrijfsafval

Het wordt ook tijd om anders naar bedrijfsafval te gaan kijken. Je kunt namelijk met enkele kleine investeringen veel bereiken op dit vlak. Je kunt het afval namelijk veel beter scheiden. Waardoor het dus ook weer veel makkelijker te recyclen is. Wat weer leidt tot minder grondstofdelving en minder energieverbruik. Dit is dus niet direct op kantoor te merken, maar het is wel zo dat de maatschappij als geheel daar veel voordeel van kan hebben. Er is veel meer opnieuw te gebruiken dan mensen zich beseffen.

Tip 3. Samen met een expert werken

Er is ook voor elke onderneming specifiek nog het nodige mogelijk. Duurzaam ondernemen kan in iedere branche weer net even anders. Dat betekent dus ook dat het best lastig kan zijn om de juiste stappen te zetten. In dat geval kan het slim zijn om er gewoon een expert bij te halen. je hoeft immers niet zelf alles uit te vinden. Je goed laten informeren en bekijken hoe je er als onderneming en in de maatschappij beter van wordt, kan al veel betekenen.

Extra tip: zorg voor een container voor elke afvalstroom

Heb je bovenstaande tips toegepast om duurzamer te ondernemen? Dan is het van belang om bedrijfsafval te gaan scheiden. Om dit te stimuleren op de werkvloer is het essentieel om voor elke afvalstroom een aparte container te hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een PMD container, swill container, grofvuil container en noem zo maar op.