Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bakfiets?

Wie heeft er tegenwoordig geen bakfiets? Als je kinderen hebt, is de bakfiets tegenwoordig onmisbaar. Maar als je overweegt om er een te kopen, is het best belangrijk om te weten waar je op moet letten tijdens het kopen. In dit artikel hebben we alle belangrijke dingen voor je op een rijtje gezet. Van het soort wielen tot de grootte van de bak, na het lezen van dit artikel ben je helemaal klaar om de juiste beslissing te nemen voor jouw nieuwe roto tweewielers bakfiets.

 

Het soort wielen

Er zijn verschillende soorten wielen verkrijgbaar bij een bakfiets, maar de meest gangbare zijn toch wel de normale wielen en de luchtbanden. Normale wielen zijn prima als je niet van plan bent om off-road te gaan, maar als je wel off-road wil gaan, zijn luchtbanden de betere optie. Ze geven meer comfort wanneer je over ruw terrein rijdt en dempen de eventuele schokken beter.

 

De grootte

De grootte van de bak is ook belangrijk. Als je van plan bent om meerdere kinderen te vervoeren, zorg er dan voor dat de bak groot genoeg is voor het aantal kinderen. De meeste bakfietsen bieden plaats aan maximaal vier kinderen. Vergeet ook niet dat je vaak veel spullen moet vervoeren, dus daar moet ook rekening mee worden gehouden.

 

Het frame

Het frame is een ander belangrijk kenmerk van een bakfiets. Omdat je vaak met veel gewicht rondrijdt, is het belangrijk om te investeren in een frame van hoge kwaliteit. Er zijn verschillende soorten frames, maar het aluminium frame is het lichtst. De meeste bakfietsen worden gemaakt van staal omdat dit het sterkst is.

 

Accu

Sommige bakfietsen hebben een hulpmotor met accu waardoor je zonder problemen grotere afstanden af kunt leggen of door bijvoorbeeld heuvelachtig gebied kunt fietsen. Let daarbij goed op de kwaliteit van de motor. Wil je lang genieten van deze extra functionaliteit, kies dan voor een goede kwaliteit motor en accu.

 

https://www.rototweewielers.nl