Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Van huis tot thuis; zo doe je dat!

Het lijkt heel simpel en gewoon dat je huis je thuis is, maar misschien voelt dat niet zo. Het kan een mentale kwestie zijn maar het kan ook te maken hebben met de stijl of bepaalde kleuren. Misschien is jouw vriend bij jou ingetrokken en is de stijl een bij elkaar gemixte stijl van meubels. De feeling is weg en jij wilt dat terug. Wij leggen je graag in deze interieur blog uit hoe je dat doet. 

 

Bepaal jouw stijl 

Gelukkig is ieder mens anders en heeft iedereen een andere smaak. Er zijn vele categorieën voor interieur stijlen, zoals: industrieel, basic, Scandinavisch, retro, klassiek modern of modern. Iedere categorie is gecategoriseerd door bepaalde materialen, kleuren en misschien een bepaald gevoel wat de stijl uitstraalt. Basic is bijvoorbeeld licht, fris en clean met natuurlijke materialen. Het straalt rust uit. Kies eens een meubel of item uit wat typerend is voor jouw stijl. Een item dat jij erg mooi vindt. Analyseer dit meubel en categoriseer dit in één van de interieur stijlen op www.beinhouse.nl/.

 

Opruimen en weggooien

Je bent misschien bij je vriend ingetrokken en uit praktische overweging heb je maar een aantal meubels meegenomen. Twee personen en twee totaal verschillende stijlen is iets wat veel voorkomend is. Het matcht totaal niet en hoe pak je dit nou aan? Een opruim- of schoonmaakbeurt kan een hoop goeds doen. Misschien zijn er meubels die oud zijn of die je eigenlijk niet meer mooi vindt. Je stijl kan wat veranderd zijn door de jaren heen en het is tijd om dat soort ‘het past niet meer’ items te vernieuwen. Ook kan je met je partner overleggen en een compromis sluiten over wat voor interieur items jullie allebei mooi vinden. Zo bouw je samen aan een gezamenlijke stijl. Ook kan het helpen om eens items weg te gooien. Less is more, zeggen ze. Soms betekent meer niet per se dat het mooier wordt in je huis. 

 

Kleurenanalyse 

Elke kleur heeft een psychologische betekenis. Welke kleuren heb jij het meest in je huis? Welke komen veel terug? Het kan goed zijn om te analyseren wat de kleur betekent, of beter nog: wat voor gevoel geeft die kleur jou? Lichte kleuren kunnen je een rustig gevoel geven misschien. Donker oranje (herfstkleur) geeft je een warm gevoel. 

 

https://www.beinhouse.nl/

Gerelateerde artikelen

De slaapkamer inrichten

Foute kersttruienfeestje

Elektrische cv ketels én elektrische boilers zijn super slimme aankopen.