Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Is MSP een geschikte optie voor uw bedrijf?

Is MSP een geschikte optie voor uw bedrijf?

Vandaag de dag is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, zo ook niet uit ons bedrijfsleven. De belangrijkste spelers binnen elk bedrijf zijn daarom ook vaak de IT-medewerkers. Echter beschikt lang niet elk bedrijf over (geschikt) IT-personeel. En dat is lang niet altijd erg, want daar zijn tegenwoordig andere manier voor. Denk daarbij aan het uitbesteden van IT-diensten aan MSP’s, ofterwijl Managed Services Providers. In deze blog gaan we verder in op MSP’s en welke problemen u daarmee kan tackelen. Leest u mee?

 

MSP: wat houdt dat precies in?

Een Managed Service Provider verleent gespecialiseerde IT-services aan voornamelijk bedrijven maar ook andere instanties zoals bijvoorbeeld scholen of ziekenhuizen. Een MSP is dus een instantie die netwerkondersteuning en andere IT diensten aanbieden zoals bijvoorbeeld clouddiensten, opslagdiensten, firewalls en het beheren van network servers. De meeste van deze diensten kunnen van afstand, dus buiten het interne netwerk worden beheerd. Het uitbesteden in dienst nemen van een MSP kan voor veel bedrijven kostenbesparend zijn. Het zit namelijk zo. U betaald als bedrijf een vast bedrag per maand tegen de services die u in huis haalt zodat u nooit voor verrassingen komt te staan en u zich kunt focussen op uw voornaamste activiteiten.

 

Het tegengaan van problemen met MSP

Een goede balans vinden tussen security-eisen, netwerkprestaties en operationele behoeften terwijl de kosten beperkt blijven is lastig en kost veel moeite voor veel bedrijven. Het beperken van dit probleem zonder daarbij al te veel moeite te hoeven doen kan met een Managed Service bedrijfsmodel. U betaald slechts een vast bedrag per maand of per jaar waardoor u te hoge en onverwachte kosten voorkomt. Met een MSP bedrijfsmodel kunt u tevens technologische problemen tackelen zoals te veel downtime of uitval van de server. Denk daarnaast ook aan het tackelen van security risico’s zoals cyberaanvallen. Deze kunnen met MSP’s simpel worden geminimaliseerd om zo uw bedrijfsgegevens te beveiligen. Kortom, door Managed Service Providers in te huren kunt u al uw IT problemen tegengaan die uw bedrijfsresultaten beïnvloeden.

 

Op zoek naar een geschikte webhost? Bekijk dan de verschillende MSP diensten van Fundaments zoals bijvoorbeeld firewall diensten, opslagdiensten en cloud connectivity diensten. Bezoek gauw de website!

 

https://www.fundaments.nl/