Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een goede braadpan

Tips voor een goede braadpan

Ben jij een absolute liefhebber van koken? Dan mag een goede Braadpan om het vlees in te bereiden natuurlijk absoluut niet ontbreken. Zowel het sudderen, stoven als braden, het kan allemaal in dezelfde pan. Toch is het belangrijk dat je zorgvuldig kijkt naar welke pan het beste bij je past. Je wilt er immers toch de nodige jaren plezier van hebben. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee!

Ga voor het juiste formaat

Een te kleine pan is natuurlijk niet handig. Helemaal niet wanneer je een huishouden hebt met veel mensen, dan is het geen optie om meerdere stukken vlees apart van elkaar te braden. Zorg er daarom dus ook voor dat je kiest voor een goed formaat braadpan, bij voorkeur tussen de 20 en 30 centimeter. Hier passen over het algemeen alle stukken vlees in die geschikt zijn voor zo 2 tot 6 personen. Perfecte voor een doorsnee huishouden.

Materiaal

Een goede braadpan is gemaakt van gietijzer. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere materialen, maar de kans dat je pan dan een stuk minder lang meegaat, die is simpelweg heel klein. Zorg er daarom dus ook voor dat je exact weet welk type materiaal jij moet kiezen. Let hierbij uiteraard wel op of je kookt op gas, inductie of een keramische kookplaat. Niet iedere pan is namelijk overal voor geschikt.

Budget

Onvermijdelijk is natuurlijk het budget. Bij 5top vind je gelukkig de beste braadpannen die er op dit moment zijn. Niet alleen wordt er daarbij gekeken naar de kwaliteit, maar uiteraard ook naar de prijs. Kortom, de beste prijs/kwaliteitverhouding vind je daar. Zeker even de moeite waard om een kijkje te nemen dus. Het zou zonde zijn dat je een overhaaste beslissing neemt, waar je achteraf spijt van blijkt te hebben.