Bedrijven opzoeken
Image default
Zakelijk

Laat een instructievideo maken

Een instructievideo maken kan best wel lastig zijn. Helemaal wanneer je van plan bent om dit, als ondernemer, helemaal zelf te gaan doen. Je moet op diverse punten letten, zoals de doelgroep waarvoor je deze film gaat maken. Gaat het over bepaalde werkzaamheden, of juist over hoe een bepaald product werkt en hoe je hiermee om moet gaan. Hiervoor moet je ook diverse gegevens gaan verzamelen die je in deze film wilt gebruiken. Denk hierbij aan voorbeelden, instructies en foto’s of filmbeelden.

Allemaal taken die best wel veel tijd in beslag kunnen nemen. Tijd die een ondernemer vaak niet heeft. Daarom is het beter om deze taak uit handen te geven aan een bedrijf die dit dagelijks doen. Tocomfy is zo een bedrijf. Hier hebben zij inmiddels als voor veel andere bedrijven en ondernemingen een instructievideo gemaakt. 

 

Stap voor stap een instructievideo maken

Voordat de camera’s aan het werk gaan moeten er nog heel wat stappen genomen worden. Zo wordt er eerst een offerte gemaakt. Zodra deze offerte akkoord wordt gegeven, wordt er gekeken wat er wel en wat er juist niet in deze video getoond moet worden. Samen met de mensen van Tocomfy wordt er een draaiboek en een script gemaakt. Wanneer iedereen tevreden is met het materiaal wat allemaal verzameld is, kan er een datum geprikt worden voor de opnames. Deze opnames worden opgenomen en hier kunnen nog diverse wijzigingen doorgevoerd worden. Wanneer al het beeldmateriaal is gemaakt wordt de video gemaakt. Tevens kan Tocomfy ervoor zorgen dat deze beeldmaterialen op het juiste kanaal geplaatst gaat worden.