Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Gebruik maken van een salarisservice

Heb je weleens overwogen om gebruik te maken van een salarisservice? Vooral voor kleinere of kleine ondernemers kan dit een goede optie zijn. Het klinkt misschien in eerste instantie als een (wellicht te) kostbare investering om te doen, maar het laten bijhouden van je online salarisadministratie is een investering die voor eigenlijk nagenoeg iedereen rendabel is.

Zo moet je natuurlijk ook de hoeveelheid tijd dat jij steekt in de salarisadministratie, afzetten tegen de kosten van een salarisservice. Waar dat misschien zo op het eerste gezicht duur lijkt – jij doet de salarisadministratie immers ‘gratis’- zo is dat gratis eigenlijk helemaal niet zo gratis.

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, betekent dat natuurlijk ook dat jouw tijd geld is. Wanneer jij verplicht bent maandelijks veel tijd te steken in je salarisadministratie, betekent dit natuurlijk dat je minder tijd over zult houden voor andere zaken die ook belangrijk zijn. Bovendien heb je natuurlijk ook geen opleiding gehad voor dergelijke zaken, dus de kans sluipt er hierbij ook al vrij makkelijk in dat je fouten zult maken.

Dat is natuurlijk in de eerste plaats natuurlijk erg vervelend voor je werknemers. Om die reden ontvangen zij wellicht niet op tijd of niet correct hun salaris. Buiten dat dit natuurlijk vervelend is, kan het nog verdere gevolgen hebben als je je salarisadministratie niet goed op orde hebt. Zo moet je natuurlijk ook zorgen dat je je administratie goed op orde hebt als je de jaarlijkse belastingaangifte moet gaan doen. Wanneer jij je zaken niet goed op orde hebt, zal de belastingdienst helaas onverbiddelijk zijn en zit je welllicht wel met de gebakken peren.

Het is dus beter om goed af te wegen of het wel te doen is voor jou als ondernemer om je salarisadministratie in eigen handen te houden. Uitbesteden is voor veel ondernemers een goede optie.

http://www.cbbs.nl