Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen laten plaatsen door Elektricien Breda

Zonnepanelen worden steeds populairder. In bijna elke straat kom je wel een huis tegen dat zonnepanelen geïnstalleerd heeft. Wilt u dat ook? Elektricien Breda kan dit voor u regelen. Zo gaat dit in zijn werk. 

Stap 1: stedenbouwkundige vergunning nodig of niet?

Nadat je hebt beslist om zonnepanelen te installeren, is het handig om deze punten door te gaan. In Vlaanderen mogen er zonnepanelen worden geplaatst op hellende daken of platte daken als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Deze zijn:

  • de zonnepanelen liggen in dezelfde helling als het dak.

  • de zonnepanelen worden enkele centimeters boven het dak gemonteerd.

  • de zonnepanelen zijn in het dak geïntegreerd.

  • de zonnepanelen mogen niet hoger dan 1 meter boven de dakrand uitkomen bij een plat dak.  

Als je woning beschermd erfgoed is, kan het mogelijk verboden zijn om zonnepanelen te installeren. 

Stap 2: Installateur contacteren

De installateurs van zonnepanelen hoeven niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen, dus je zou ze ook zelf kunnen plaatsen. Het wordt hoe dan ook aangeraden om een professional hiervoor in te huren. Die kan zonne-installaties plaatsen op maat voor uw energieverbruik, voorkeur en woning. De installateur komt dan ter plaatse kijken of jouw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. 

Stap 3: Bevestiging zonnepanelen

De zonnepanelen worden met behulp van klemmen op de draagstructuur gemonteerd door de installateur. Er worden meestal 4 klemmen per zonnepaneel gebruikt. Het is zwaar werk om die zonnepanelen te plaatsen, want 1 zonnepaneel weegt 25 kilogram. 

Stap 4: Installatie omvormer

Het hart van de zonne-installatie is de omvormer. De omvormer zet de opgewekte stroom om in bruikbare stroom voor elektrische apparaten. Met de app die bij de zonnepanelen hoort, kun je volgen hoeveel stroom de omvormer verbruikt en produceert.

 

Na de installatie van de omvormer worden alle onderdelen bekabeld, wordt de installatie gekeurd en verwittig je de brandverzekering.