Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Weg met die stress!

 

Stress. Het is een fenomeen waar je steeds vaker mee te maken hebt. We zijn altijd maar bezig, aan het werk of onderweg. Er is weinig tijd om eens een momentje tot rust te komen, zelfs al zouden we dat graag willen. Wat men vaak vergeet is dat al die stress slechte gevolgen heeft voor je geest en lichaam. Ontspannend is dus eigenlijk een noodzaak. We vertellen je hier een aantal tips om beter om te gaan met stress!

1. Slaap voldoende

Een goede nachtrust is de beste bescherming tegen stress. Zowel je lichaam als je geest krijgen dan even een wel verdiende pauze. Om je slaap te optimaliseren kan je een verzwaarde deken aankopen. Dit is een therapeutisch verzwaarde deken dat je een gevoel van veiligheid kan geven door het gewicht. Daarnaast kan je zo een verzwaarde deken ook gebruiken om in de zeten knus te ontspannen! Naast deze goede investering is het ook van belang dat je lang genoeg slaapt. Blijf niet tot in het diepste van de nacht doorwerken!

2. Neem korte pauzes

Hoewel het soms overbodig lijkt, is het goed om af en toe tijdens het werken een korte pauze in te lassen. Hier volstaan vijf minuten al om je batterijen even weer helemaal op te laden. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit de concentratie bevorderd en het is ook gewoon fijn om even de benen te strekken of een kop koffie te gaan halen!

3. Do’s and don’ts

Er zijn een aantal stoffen die je moet ontwijken wanneer je veel last hebt van stress. Een heel belangrijke is cafeïne. Dit doet je stress immers stijgen en kan je zelfs een paniekerig of benauw gevoel geven. Substitueer dit liever met kamillethee. Deze thee heeft van nature een ontspannende werking. Je moet echter niet per se iets comsumeren om te ontspannen. Zo kan je altijd lavendelolie smeren op je verzwaarde deken of kussen, aangezien dit ook een kalmerende werking heeft!

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/