Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

Van kinderkamer naar tienerkamer

Van kinderkamer naar tienerkamer

Tieners, ze hebben een sterke eigen mening en alles wat een jaar geleden nog ‘cool’ was, kan nu écht niet meer. Tijd voor verandering dus! Met kleine aanpassingen zorg jij dat je kind zich weer helemaal thuis voelt in de slaapkamer. Zodat ze er weer, zonder zich te schamen, kunnen afspreken met vrienden, huiswerk kunnen maken of series kunnen kijken.

Uitgebreid slapen

Misschien hoor je ze er vaker over: het bed is te klein. Vind je je zoon of dochter te jong om een tweepersoonsbed aan te schaffen? Kijk dan eens naar een bed en matras 120×200 . Dit bed is extra breed en komt daardoor in de buurt van een klein tweepersoonsbed. Het voordeel van dit formaat is dat je uiteindelijk een extra matras van dit formaat kunt kopen om een extra groot tweepersoonsbed te creëren, mocht dat in de toekomst van pas komen.

Kleur op de muur

De kleuren in een kamer bepalen de sfeer. Vaak hebben tieners hun eigen sterke voorkeur voor kleuren, dus probeer tot een compromis te komen waar je zelf ook tevreden over bent. Ga voor bijvoorbeeld een combinatie van neutrale tinten en een tint met meer kleur. Grijs en wit gaan bijvoorbeeld prachtig samen met lichtroze of heel donkerblauw. Kies voor neutrale tinten en creëer extra sfeer door middel van een lamp, schilderijen of een zacht vloerkleed.

Van oud naar nieuw

Wil je een de slaapkamer van je tiener aanpassen, maar wil je er niet te veel geld aan spenderen? Breng dan eens een bezoekje aan de kringloopwinkel. Of breng een likje verf aan over dat nachtkastje en hij is weer als nieuw. Kies kleuren die goed passen bij het interieur en de meubels die al in de woonruimte staan.

Creëer hoekjes

Jongens of meiden, het maakt niet uit. Ze brengen ongetwijfeld veel tijd door in hun slaapkamer. Het is daarom leuk (mits er voldoende ruimte is) om ‘hoekjes’ te creëren. Plaats in de kamer een fijne stoel waar ze kunnen ontspannen door een serie te kijken muziek te luisteren. Dit maakt de slaapkamer nét een beetje fijner.

https://www.pullman.nl/