Bedrijven opzoeken
Image default
Zakelijk

Phase change material in een cooling pack

Phase change material is een materiaal wat van fase kan veranderen wanneer het bijvoorbeeld in contact komt met een andere stof of temperatuur. Phase change material wordt ook toegepast in bijvoorbeeld gel packs, koelplaten of koelelementen. Hier zit een gel soort in of watersoort wat dus een phase change material is. Door het inzetten van verschillende phase change material kun je gemakkelijk producten zoals voedsel vervoeren waar een houdbaarheidsdatum op zit. De gel packs die phase change material bevatten kunnen worden bevroren voordat het gebruikt wordt. Het zal hard zijn, en koud wanneer het een bepaalde temperatuur bereikt. Wanneer de temperatuur stijgt vanwege de omgeving waarin het zich in bevindt, zal de gel wat een phase change material is, weer vloeibaar worden.

Phase change material is makkelijk in gebruik

Deze materiaalsoorten zijn dus erg makkelijk in gebruik mits je ze niet vergeet op de juiste temperatuur te brengen van tevoren. Als je dit vergeet, zal het klaar zijn om gebruik van te maken. Het kan voor zowel professioneel gebruik worden ingezet als voor persoonlijk gebruik. Wanneer je een fabriek hebt waarbij voedsel vervoert moet worden, is het handig om dit in gekoelde voertuigen te doen. Zodat de producten langer vers blijven. Daarnaast is hygiëne ook erg belangrijk om aan te denken wanneer je verse producten vervoert. Verpakking speelt hierbij een grote rol samen met het schoonhouden van de ruimtes waarin het voedsel wordt verwerkt. Er gelden in Nederland strikte hygiëneregels waar iedereen aan zich dient te houden willen ze hun producten verkopen. 

Een lopend ontbijtbuffet in een hotel

Ook zijn koelelementen en koelplaten goed voor het gebruik in restaurants, maar ze worden voornamelijk gebruikt bij hotels. Wanneer er een ontbijt arrangement is, is dit vaak een lopend buffet waarbij de gasten zelf eten en drinken kunnen halen. Het kan een mogelijkheid bieden om veel verschillende kleine dingen te proberen die je normaal gesproken niet zo gauw zult uitkiezen. Of waar je zelf niet aan denkt om te koken. Daarnaast is er wellicht een kans dat je in gesprek raakt in de rij met mensen waar je anders nooit tegen zult praten. Het hebben van een lopend buffet geeft het personeel ook wat meer ruimte om adem te halen aangezien ze zich alleen maar hoeven te focussen op de aanvulling van het eten en drinken.

Het gebruik van koeltassen voor onderweg

Niet alleen zijn de phase change material is gemakkelijk te gebruiken, maar je kunt ze ook voor persoonlijk gebruik inzetten. Wanneer je bijvoorbeeld een tripje organiseert waar je de auto wilt gebruiken om te reizen en je wilt graag eten meenemen voor onderweg, dan is het zeker handig om koeltassen met koelelementen te gebruiken. Je kunt van tevoren de koelelementen in de vriezer neerleggen zodat ze op de juiste temperatuur kunnen komen. Daarna haal je ze simpelweg eruit en plaats je ze in de tas. Als je de tas goed gesloten houdt, en uit direct zonlicht houdt kun je een aantal dagen van de vers gemaakte maaltijden of drankjes genieten. Zeker wanneer je ergens bent waar geen supermarkten of andere faciliteiten zijn waar je eten of drinken kunt kopen is het handig om dit zelf mee te nemen. Zo ben je altijd voorbereid.