Bedrijven opzoeken
Image default
Auto's en Motoren

Noodzakelijke onderhoudspunten voor je auto

Als je een auto in bezit hebt dan komen er een aantal zaken en kosten bij kijken, zo moet je altijd tanken om te kunnen blijven rijden, moet je een verzekering afsluiten en moet je wegenbelasting betalen. Wat er ook bij komt kijken zijn onderhoudsbeurten, deze zijn heel belangrijk omdat je auto hier langer mee door kan gaan. Kleine reparaties worden hierbij uitgevoerd, olie wordt ververst en remmen worden afgesteld, maar wat zijn andere belangrijke onderhoudspunten waar rekening mee gehouden moet worden? Hieronder kan je meer lezen over alle belangrijke onderhoudspunten.

De automaat spoelen

Wanneer je de automaat spoelt, spoel je als het ware alle oude olie uit de automatische versnellingsbak. Met een speciale spoelmachine en lopende motor spoel je de automaat schoon, flushen wordt dit ook wel genoemd. Spoelen is belangrijk omdat je hierbij alle olie en vervuilende resten weggehaald waardoor je auto langer mee kan. Voornamelijk voorkom je hier slijtage mee. Kort gezegd is je automaat spoelen uitgebreid olie verversen.

De grote onderhoudsbeurt

Tijdens de grote onderhoudsbeurt wordt de hele auto bekeken en wordt vanalles bijgesteld en schoongemaakt. Belangrijke punten zijn dan ook de controle van de accu, verlichting, uitlaat, katalysator, banden, remmen, ruitenwissers en vloeistoffen. Opmerkelijk is dat vaak de olie niet wordt nagekeken of ververst omdat deze voor veel dealers levenslang meegaat. Dat dealers dit vertellen is voornamelijk een truc zodat ze minder werkzaamheden hoeven te verrichten. Om die reden is het dan ook belangrijk om ook na een grote onderhoudsbeurt altijd te gaan flushen zodat ook de olie ververst wordt. Tijdens de grote onderhoudsbeurt worden ook nog de volgende dingen gecontroleerd, gordels, claxon, stoelen, airbags, ramen, de motor, de banden, de bodem en distributieriem. Dit zijn de belangrijkste punten die wel echt gecontroleerd moeten worden zodat je auto langer er tegen aan kan gaan.