Bedrijven opzoeken
Image default
Auto's en Motoren

Chiptuning Den Haag

Wat is chiptuning?

Het is nu de overkoepelende term voor een hele branche. Veel bedrijven omschrijven zichzelf inmiddels als chiptuning-bedrijven, maar met de complexe techniek erachter hebben ze niet veel meer te maken. Elk kortingsbedrijf voor tuningboxen beweert hetzelfde te doen. Bij Chiptuning Den Haag weten ze wel wat ze doen.

De term chiptuning stamt uit de jaren 90, toen motoren werden uitgerust met elektronisch motormanagement. De tuner van die tijd had de juiste technologie paraat om de Eproms te desolderen en te herprogrammeren. Vandaar de naam Chiptuner, De industrie heeft zich parallel aan de auto-industrie ontwikkeld.

Hoe werkt Chiptuning?

De inspanning van zo’n stem is beduidend hoger dan die van een simpele extra elektronica, Het belangrijkste verschil is dat alle motorparameters direct op elkaar zijn afgesteld. tuningboxen zijn KEIN chiptuning! Bij de conventionele dozen (vooral in de lagere prijsklasse) wordt alleen de brandstofdruk beïnvloed. Slechts een klein stukje elektronica, niet veel meer dan een geregelde weerstand, wordt voor de brandstofdruksensor geklemd.

De regeleenheid zelf krijgt de taak om de fout te compenseren. Als neveneffect, of helemaal niet – meer vermogen – maar vaak (vooral bij dozen die in veel verschillende voertuigen worden gebruikt) treden bijwerkingen zoals schokken, problemen met het roetfilter, optreden van noodbedieningsprogramma’s enz. op. Bovendien is de vermogens- en koppelopbrengst meestal duidelijk onder die van kaartoptimalisaties. Daarom houden we het bij chiptuning.

Chiptuning Den Haag biedt, in tegenstelling tot standaardsoftware, een individuele oplossing die perfect kan worden afgestemd op de gewoonten en voorkeuren van de voertuigeigenaar.

Kijk uit naar een voertuig dat geschikt is voor dagelijks gebruik en aanzienlijk leuker is om mee te rijden, en vertrouw op de experts van, net als vele andere tevreden klanten van Tuning Center.

 

 

https://tuning-center.nl