Bedrijven opzoeken
Image default
Auto

Het afsluiten van een verzekering voor je nieuwe auto is eenvoudig.

Autoverzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje daarom is een autoverzekering niet alleen in Nederland maar ook in bijna alle andere landen wettelijk verplicht. Iedereen moet zijn voertuig verzekeren omdat in het geval van een ongeluk de schade vergoed dient te worden. Zo is de benadeelde partij ervan zekergesteld dat deze bij een ongeluk niet op enorme kosten blijft zitten.

Wanneer je geen autoverzekering hebt afgesloten ben je in de meeste landen gewoon strafbaar en mag je niet met je voertuig de openbare weg op. Zelfs parkeren op de weg is niet toegestaan, dit mag alleen op privéterrein. Hier bestaan natuurlijk goede redenen voor want stel dat je iemand een blijvend letsel toebrengt zou je hiervoor je hele leven moeten betalen.

Autoverzekeringspremie

Wanneer je een autoverzekering afsluit hoef je niet meteen de autoverzekeringspremie voor een heel jaar te betalen maar kun je dit gewoon maandelijks doen. Je kunt er wel voor kiezen om meteen de jaarpremie te voldoen, zo kom je meestal in aanmerking voor een flinke korting op de premie van je nieuwe autoverzekering. Je moet er wel voor zorgen dat je de autoverzekering premie op tijd betaald anders loop je de kans dat je verzekeringspolis wordt ontbonden waardoor je voertuig dus niet meer verzekerd is. Vanaf dat moment mag je dus niet meer aan het verkeer deelnemen, niet meer op de openbare weg parkeren tot het moment dat je weer een nieuwe autoverzekeringspolis hebt afgesloten. Denk er dus aan, onverzekerd rondrijden of parkeren op de openbare weg is absoluut niet toegestaan.

Autoverzekering uitkiezen

Het afsluiten van een verzekering voor je nieuwe auto is eenvoudig, maar het kiezen van de juiste verzekeraar is nog vrij moeilijk. Autoverzekeringen worden vandaag de dag door een groot aantal verzekeringsmaatschappijen aangeboden. Belangrijk is dat je goed op de autoverzekeringsvoorwaarden let want die verschillen soms enorm.
Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten is het aanbevolen dat je goed naar een aantal factoren kijkt want ze spelen uiteindelijk hierbij een belangrijke rol.
De belangrijkste autoverzekeringstermen en factoren hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Bekijk vooral ook de video’s. Deze helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Allrisk(Ongeacht schuldige partij ben je volledig gedekt, dit is de meest uitgebreide verzekering)
Assurantiebelasting(21% belasting over de verzekeringspremie)
Beperkt Casco verzekering(Bijvoorbeeld WA-Plus, uitbreiding tegen bepaalde risico’s)
Cataloguswaarde(Nieuwwaarde van je auto, belangrijk in verband met Allrisk)
Casco(Dekt tegen schade of verlies)
Dagwaarde(Verminderde waarde door ouderdom of slijtage)
Malus(Toeslag op uw premie door schadeclaims)
Nieuwwaarde(Oorspronkelijke aanschaffingsprijs)
RDW(Registratie van kentekens en technische staat, rijbewijzen en kentekenbewijzen)
Roy-Data(Register schadevrije jaren voor verzekeraars)
Royementsverklaring(Verklaring over opgebouwde schadevrije jaren)
Schade vrije jaren(Jaren zonder schade)
Schorsen(Verzekering en kenteken schorsen)
Wa dekking(Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering, minimale verzekering)
Waarborgfonds(Niet vergoede opgelopen schade)
Wanbetaling(Verzekeringsplicht, altijd betalen!)
Wegenbelasting(Motorrijtuigenbelasting)

Wanneer u een goede keuze wilt maken uit het aanbod van de verschillende autoverzekeraars is het belangrijk dat u met deze verzekeringstermen bekent bent. Ook in de video’s worden deze nog eens duidelijk voor u uitgelegd.

Verzekeringsmaatschappijen vergelijken

Een autoverzekering vergelijken is ondanks dat je de termen kent die wij voor je op een rijtje hebben gezet, nog steeds een uitdaging. Niemand wil uiteraard te veel voor zijn autoverzekering betalen maar toch goed verzekerd zijn en met een veilig gevoel aan het verkeer deelnemen. Om toch gemakkelijk en comfortabel te kunnen vergelijken bestaan er gelukkig autoverzekering vergelijk websites. Ze bieden je nadat je een paar gegevens hebt ingevuld een duidelijk overzicht van alle verzekeringsmaatschappijen met autoverzekeringspremies die je kunt vergelijken. Handig is hierbij je kenteken bij de hand te houden. Als je meer informatie over de verschillende verzekeringstermen wilt kun je eens op een vergelijk website een kijkje nemen. Je vindt er ook diverse gegevens over de verzekeraars maar kunt natuurlijk ook meteen starten op watkosteenautoverzekering.nl.

http://watkosteenautoverzekering.nl/