Bedrijven opzoeken
Image default
Aanbiedingen

De voor- en nadelen van shutters als raamdecoratie

Shutters zijn luiken voor binnen met houten horizontale lamellen. Op het gebied van raamdecoratie zijn shutters enorm populair. Shutters zijn namelijk heel functioneel en zien er ook prachtig uit. Dit zijn niet de enige voordelen, want ze zijn ook makkelijk in onderhoud hebben een goede isolerende werking. Ben je benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan verder en kom erachter! 

Duurzame shutters

Duurzaam is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Ben je hier mee bezig en wil je graag jouw bijdrage leveren? Dan maak je met shutters een goede keuze. Shutters zijn namelijk vergeleken met andere raamdecoratie een duurzame optie. Shutters zijn te verkrijgen in verschillende materialen, zoals aluminium, hout en kunststof. De houten variant is de meest duurzame. Dit komt doordat hout erg stevig is en niet gevoelig is voor slijtage, hierdoor gaan de shutters jarenlang mee. Daarnaast is hout een natuurlijk materiaal, wat het duurzaam maakt.

Zelf regelbaar 

Een ander voordeel van shutters is dat je de lichtinval zelf in een handomdraai kunt regelen. Als de zon op een onprettige manier in je gezicht schijnt kan je ze dichtschuiven. Is de zon even later verplaatst? Dan schuif je ze weer open. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de bovenkant of onderkant van de shutters te sluiten. Een ander voordeel aan het open en dichtschuiven van de lamellen is dat je ze kunt dichtschuiven als je behoefte hebt aan privacy. De lamellen zijn handmatig bedienbaar, waardoor ze altijd werken en je niet afhankelijk bent van de techniek. 

Shutters reinigen 

Gordijnen en rolgordijnen zijn gevoelig voor stof en zijn lastig schoon te maken. Als je deze wilt reinigen moeten ze gewassen of gestoomd worden. Bij shutters is dit niet het geval. Shutters zijn gemaakt van aluminium, hout of kunststof. Deze materialen zijn alle drie makkelijk af te stoffen. Als shutters grondig wilt reinigen kun je dit het beste doen met een sopje met afwasmiddel. 

Shutters op maat 

Hebben ze vele voordelen van shutters jou overtuigd en wil je graag shutters aanschaffen voor bij jou in huis? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en laat je inspireren. Ze hebben een groot assortiment aan shutters en blinds. Twijfel je of de shutters in jouw huis passen? Maak dan een afspraak en krijg een persoonlijk advies aan huis. Wil je shutters kopen of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

 

https://www.vaneyckshutters.com/