Bedrijven opzoeken
Image default
Verbouwen

Boilers van 200 liter of meer…

Boilers van 200 liter of meer…

Wanneer een elektrische boiler, soms ook electrische boiler genoemd, van 5 tot 150 liter niet meer voldoende is, is er een buitencategorie boilers vanaf 200 liter tot wel 5000 liter verkrijgbaar. Maar wanneer heb je nu welke inhoud boiler nodig en waarom zou deze dan 200 liter of meer moeten zijn? Hier zijn verschillende factoren belangrijk en die hebben wij even op een rijtje gezet.

 

 

De beschikbare ruimte

Allereerst is het belangrijk om te weten of er wel genoeg ruimte is voor een 200 + liter boiler. De 200+ liter boilers bij elektrischeboiler.eu zijn allemaal makkelijk te plaatsen op de grond. De boiler hoeft dus niet aan de muur te hangen en is te verstellen met de bijgeleverde pootjes.
Meten is weten, kijk dus goed of zo’n grote boiler gaat passen.

 

De juiste inhoud boiler

Wat is behalve de beschikbare ruimte eigenlijk nog véél belangrijker? Precies, de inhoud van de boiler. Een boiler heeft een inhoud en die moet exact worden afgestemd met de behoefte warm water maar hoe kom je er nu achter welke boiler je moet bestellen? Hieronder vind je een link naar een handige calculator:

 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Vooral bij het gebruik van één of meerdere stortdouches en/of een bad is een boiler van 200+ liter beslist geen overbodige luxe. Ook als er meer dan 1 douche tegelijk wordt gebruikt of er vaak vlak na elkaar wordt gedouched door meerdere personen zal een 200+ liter boiler zeker uitkomst bieden.

 

Het vermogen van de boiler

Op de laastste plaats is bij de meeste 200+ liter elektrische boilers het verwarmingselement aan te passen. Standaard zullen deze boilers worden geleverd met een 2 of 3 kW verwarmingselement wat in de meeste gevallen wel voldoende zal zijn. Maar indien er meer vermogen nodig is kan er een element van 4,5 / 6 / of 9 kW worden geplaatst maar dan is er wel een krachtstroom aansluiting nodig.

Voor meer informatie over deze, maar ook vele andere elektrische boilers en elektrische cv’s kan je kijken op deze overzichtelijke website; elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-boilers-vanaf-200-liter/