Bedrijven opzoeken
Image default
Zorg

Zorgverzekering Nederland voor arbeidsmigranten

Komt u binnenkort naar Nederland om te werken en wonen? Dan kunt u het beste zo snel mogelijk een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Iedereen die hier woont of werkt, is verplicht om in elk geval een basisverzekering te hebben. Hiermee bent u verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg, zoals ziekenhuisopname of een bezoek aan de huisarts. Het afsluiten van een zorgverzekering kan lastig zijn als buitenlander. HollandZorg heeft daarom een zorgverzekering Nederland speciaal voor arbeidsmigranten. Deze is afgestemd op uw situatie en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere zorgverzekeringen.

Waarom kiezen voor HollandZorg?

HollandZorg maakt het afsluiten van een zorgverzekering eenvoudig. U kunt dit zelf doen, maar het kan ook gedaan worden door uw werkgever. Wanneer u weggaat uit Nederland, kan uw zorgverzekering bij ons gemakkelijk weer worden opgezegd. Of u kunt deze tijdelijk stopzetten in het geval dat u later weer terugkomt. Heeft u recht op zorgtoeslag? Dan kunt u, of uw werkgever, dit aanvragen bij de Belastingdienst. Een proefberekening maakt u op de site van de Belastingdienst. Ook wat betreft klantenservice houden we rekening met u. Zo spreekt uw contactpersoon Nederlands en Engels en ontvangt u eventuele documentatie ook in de Engelse taal.

Wel of geen S1 formulier aanvragen?

Een S1 formulier is een verklaring dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Deze heeft u nodig als u in Nederland werkt, maar in een ander land woont. Het S1 formulier heeft u nodig wanneer u in uw thuisland zorg nodig heeft. Het geeft u recht op alle wettelijk verzekerde medische zorg in het land waar u woont. Het formulier is alleen geldig als u niet in Nederland woont. Is dit wel het geval, dan heeft het formulier geen waarde. U kunt het S1 formulier zelf aanvragen als u een zorgverzekering bij HollandZorg heeft afgesloten. Heeft uw werkgever uw zorgverzekering bij ons afgesloten? Dan vraagt deze het formulier voor u aan.

https://www.hollandzorg.com/