Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Welke container heb je nodig voor jouw bedrijfsafval?

Bij het scheiden van afval op de werkvloer komt het een en ander kijken. Ten eerste is er natuurlijk een stuk meer afval om te verwerken dan bijvoorbeeld thuis. Ook heb je met een grotere hoeveelheid mensen te maken, die allen hun afval op de juiste plek behoren te deponeren. In het opstellen van een effectieve afvalstroom is het daarom van cruciaal belang om de juiste containers voor jouw bedrijf te regelen. Hierin zijn er niet alleen verschillende soorten voor verschillende soorten afval, maar ook een uiteenlopende hoeveelheid maten in aanbod, voor zowel weinig als veel afval. Hoe je precies de juiste, goedkope container voor jouw bedrijf regelt lees je hier. 

 

Soorten containers 

Containers zijn er alle soorten en maten. Het is daarom verstandig om van tevoren te bedenken wat voor soort afval het met name zijn gaat dat je weg zal gooien. Er zijn natuurlijk de meer standaard vormen, zoals de rolcontainer en de bouwcontainer. Die eerste, de rolcontainer, komt zowel in het kunststof als het metaal. Een container van kunststof is uiteraard lichter en daarmee makkelijker te verplaatsen, waar die van metaal juist weer zwaarder is maar ook langer meegaat. De bouwcontainer wordt voornamelijk voor bouwpuin gebruikt. Verder zijn er dan ook nog gespecialiseerde containers. Zo heb je bijvoorbeeld een container met afvalpers, die al het afval direct verkleind en daarom gebruikt kan worden voor een gebrek aan ruimte. Als laatste zijn er ook nog gespecialiseerde containers met specifiek één doeleind. Zo heb je bijvoorbeeld een speciale bekercontainer, speciaal bedoeld voor koffiebekers uit een apparaat. 

 

Verschillende maten 

Zodra je besloten hebt welke soort container je nodig gaat hebben, zul je ook nog de maat moeten bepalen van de desbetreffende afvalbak. Bouwcontainers, evenals bijvoorbeeld de speciale bekercontainers, komen altijd in dezelfde maat. Deze zijn dus niet aanpasbaar. Rolcontainers daarentegen kunnen wel op maat worden gemaakt. Om een goede inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid liters die je in volume nodig hebt, is het verstandig om de hoeveelheid vuilniszakken die je gemiddeld weggooit in kaart te brengen. De verhouding is ruimschoots 50 liter per vuilnisbak. Een rolcontainer van 1600 liter kan er ongeveer 27 aan, en eentje van 240 liter 5. Als je zowel soort en maat nauwkeurig hebt bepaalt, is het kopen van een goedkope container een fluitje van een cent. Advies nodig over welke container je nodig hebt voor afval binnen jouw bedrijf? Vraag het Bedrijfsafval.nl. Als gecertificeerde afvalverwerkingsbedrijf kunnen zij je precies vertellen welke afvalcontainers je nodig hebt.