Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Wat kost het om je daklood te vervangen?

Ben je van plan om daklood te vervangen en vraag je je af wat de kosten hiervan zijn? Het vervangen van daklood is een belangrijke onderhoudstaak om lekkages en andere waterschade aan je huis te voorkomen. 

 

In deze blog leggen we uit wat de kosten zijn voor het geheel vervangen of gedeeltelijk vervangen van daklood, zodat je een goed beeld hebt van de investering die je te wachten staat.

Volledige vervanging: kwaliteit voorop

Wanneer je kiest voor een volledige vervanging van het daklood, dan kies je voor een grondige aanpak. Dit is vooral aan te raden wanneer het bestaande lood ernstig beschadigd is of aan het eind van zijn levensduur. Bij een volledige vervanging wordt het oude lood tot aan het binnenblad verwijderd en vervangen door nieuw materiaal. 

 

De kosten voor deze uitgebreide vervanging liggen tussen de €200,- en €220,- per meter. Deze prijs is inclusief het verwijderen van het oude materiaal, het plaatsen van het nieuwe lood en het afwerken van het dak om het waterdicht te maken. Het is een investering die loont, want goed aangebracht daklood beschermt je huis jarenlang tegen vocht en lekkages.

Gedeeltelijk vervangen: een voordelige keuze

Als het daklood nog gedeeltelijk in goede staat is, kun je kiezen voor een gedeeltelijke vervanging. Hierbij wordt het beschadigde deel van het lood afgesneden en vervangen door nieuw materiaal. Deze methode is minder ingrijpend en dus ook voordeliger. 

 

De kosten voor het gedeeltelijk vervangen van daklood liggen tussen de €100,- en €120,- per meter. Deze optie is ideaal voor kleinere beschadigingen of wanneer je budget niet toelaat voor een volledige vervanging. Ook bij deze methode zorgen professionals ervoor dat de aansluitingen naadloos en waterdicht zijn, wat belangrijk is voor een duurzaam resultaat.

Hoe kun je besparen op de kosten van daklood vervangen?

Om te besparen op de kosten van het vervangen van daklood, is het belangrijk slim te kiezen. Overweeg eerst een inspectie om exact te bepalen wat noodzakelijk is: volledige of gedeeltelijke vervanging. Vergelijk offertes van verschillende dakdekkers om een competitieve prijs te vinden. 

 

Gebruik waar mogelijk gerecycled materiaal, wat vaak goedkoper is dan nieuw lood zonder in te boeten aan kwaliteit. Tot slot, plan de vervanging tijdens het laagseizoen wanneer dakdekkers mogelijk lagere tarieven hanteren. Deze stappen helpen je niet alleen kosten te besparen, maar zorgen ook voor een duurzaam en langdurig resultaat.