Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Soorten brandblussers

Er zijn heel erg veel richtlijnen opgesteld om zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen bij een ongeluk. Zo is het altijd van belang dat je een verbandkoffer hebt, maar ook een brandblusser is zeker belangrijk als jij grote schade wilt voorkomen. Er zijn verschillende soorten brandblussers en brandblussers zijn er dan ook in verschillende soorten en maten. Vaak is het niet helemaal duidelijk welke brandblussers er zijn en waarvoor elke brandblusser geschikt is, daarom zal in dit artikel daar meer over te vinden zijn. standaard wordt vaak de schuimblusser geleverd en dit is dan ook de meeste bekende. De vier soorten brandblussers die er zijn, dat zijn: poederblussers, schuimblussers, koolzuursneeuwblussers en bijzondere brandblussers zoals metaalbrandblussers en vetbrandblussers.

De poederblussers zijn brandblussers die een speciaal bluspoeder bevatten. Sommigen van deze blussers staan altijd onder druk, terwijl anderen pas bij werking onder druk te komen staan. In principe breekt de bluspoeder in op de verbranding en onderbreekt dit proces, waardoor het vuur zou moeten doven. Met de poederblusser kan je de volgende brandklassen bestrijden: vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. De schuimblussers bevatten een mengsel van water en een schuimvormend middel. Met het blusschuim kan de brand worden afgedekt, waardoor er geen zuurstof meer bij de brand kan komen. daarnaast heeft het blusschuim ook nog eens een verkoelende werking. Met de schuimblusser kan je de volgende brandklassen bestrijden: vaste stoffen en vloeistoffen. De derde blussers is een kooldioxideblusser, deze is alleen niet heel erg geschikt voor huis-, tuin-, en keukengebruik. Deze blusser zorgt ervoor dat de zuurstof wordt verdreven bij de brand en is geschikt voor de volgende brandklassen: vaste stoffen, vloeistoffen en gassen.

Al deze brandblusser hebben ook allemaal weer voor- en nadelen en het is dan ook zeker verstandig om van te voren te kijken welke brandblusser waarschijnlijk het meest geschikt is voor jou. Heb je een bijzondere brandblusser voor bijvoorbeeld metaal nodig, dan is het natuurlijk wel verstandig om een metaalbrandblusser te nemen. Het is in ieder geval altijd van belang dat u een brandblusser hebt, zodat u altijd actie kan ondernemen bij een beginnende brand.  

http://schoens-safety.nl