Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Trampoline parken

Je springt een gat in de lucht, ik sta te springen, ik ben springlevend. Niet voor niets zijn alle uitspraken die te maken hebben met springen positief. Trampoline springen is niet alleen superleuk om te doen maar ook mega gezond. Echter hebben bij het woord trampoline veel mensen de associatie met kleine kinderen. Ze hebben het idee dat trampoline springen iets is wat je doet in de tuin of op vakantie. Maar daar komt de laatste tijd verandering in. Er ontstaan door het hele land steeds meer bedrijven die trampoline parken aanbieden. Ik hoor je al denken “Wat is een trampoline park?”. Dit zijn meestal grote hallen waar er een groot scala aan spring attributen is. Het leuke is dat het niet alleen voor jongeren is maar ook voor ouderen. Vaak zijn trampoline parken juist meer gericht op een oudere doelgroep. Weg met die traditionele associaties met trampoline parken dus!

 

Om een idee te krijgen wat er zoal te doen is in een trampoline park zal ik een aantal van de activiteiten toelichten. Er is vaak een ruime hoeveelheid aan trampolines. Zo is er bijvoorbeeld de “fun jump”. Hier kan je vrij trampoline springen en je skills oefenen zoals een salto of een flikflak. Je mag natuurlijk ook gewoon springen, en dus is het gegarandeerd plezier. Vaak is er ook een bak met foamblokken waar je in kan springen en zacht kan landen. Soms is er ook een airbag. Als je hier op gaat liggen en iemand anders springt op de andere kant word je door de verplaatsing van de lucht gelanceerd. Alle trampoline parken hebben andere attributen, van trapezes tot sportruimtes met een springmat trampoline.

 

Het blijkt dus maar, trampoline springen is niet meer alleen voor kinderen. De trampoline parken zijn vooral voor oudere kinderen en jongvolwassenen. Zo is de doelgroep meestal tussen 10 en 25 jaar oud.

 

https://www.trampolines.nl