Bedrijven opzoeken
Image default
Onderwijs

Snel resultaat boeken en goed voorbereid de arbeidsmarkt op

Soms heb je het budget, het concentratievermogen of het geduld niet om vier – of nog meer jaren – studie te volgen. En toch wil je een diploma halen en ervaring opdoen, zodat je bij je volgende sollicitatie goed beslagen ten ijs komt. Wie een praktische opleiding wil volgen, kan eens tussen de cursussen van Fabius opleidingen rondsnuffelen. Er zijn opleidingen in heel Nederland te volgen en je kunt kiezen uit kantoor- of boekhoudopleidingen. Afhankelijk van waar jouw hart sneller van gaat kloppen, kun je binnen een kwartaal, half jaar of jaar een diploma op zak hebben.

Kortere cursussen volgen

Behalve de opleidingen die tot maximaal een jaar duren, kun je ook beginnen met praktische vaardigheden, zoals het uitbreiden of bijwerken van je computervaardigheden. Deze praktische cursussen kunnen vier tot tien weken duren en je hebt er vaak geen vooropleiding voor nodig om deel te kunnen nemen. Zie je je kleindochter vliegensvlug op de computer werken en wil je ook wat bekwamer worden in het gebruik van je desktop of laptop? Dan kun je starten met een introductiecursus en later nog kiezen voor andere computeronderdelen, als blijkt dat je het leuk en handig vindt om te doen.

Voordeel van kleinere klassen

Voor de een is het makkelijk om de stap te zetten, voor de ander is iets nieuws leren een flinke drempel. Dan is het prettig dat je niet in een hele grote klas terecht komt, waar je je misschien niet fijn in voelt. Met kleine klassen wordt iedereen gezien en gehoord. De docent die voor de groep staat, heeft oog voor jouw kwaliteiten, maar ziet ook als je ergens mee worstelt. Dat je je kunt ontwikkelen in een kleine groep onder begeleiding van een goede en ervaren docent, is een extra stimulans om je diploma te halen. Laat dat examen maar komen.