Bedrijven opzoeken
Image default
Onderwijs

Aziatische taal leren: voor welke taal kies je?

Het leren van een nieuwe taal is altijd een mooie uitdaging. Je leert de cultuur kennen, maakt nieuwe contacten en er gaan hele nieuwe werelden voor je open. Dat geldt zeker ook voor Aziatische talen. Maar, met welke Aziatische talen zijn het interessantst om te leren? Wij noemen er een aantal!       

Veel mensen zien bij voorbaat al af van het leren van een Aziatische taal, door de ingewikkeld klinkende uitspraak. De praktijk wijst echter uit dat een goede taalbeheersing ook voor westerse mensen goed haalbaar is. 

Mandarijn 

Om te beginnen met de taal die wordt gesproken door bijna een miljard mensen. Het Mandarijn is zonder twijfel de taal waar je het meest aan zal hebben. Zeker in de zakenwereld, gezien het feit dat de Chinese economie een steeds grotere rol gaat spelen in de wereld. Het Mandarijn is echter zeker niet de makkelijkste Aziatische taal. Zeker het schrift is enorm pittig aan te leren. De welbekende Chinese karakters zijn logografisch. Ze staan dus niet voor letters, maar voor hele woorden. Om de basis te beheersen is het noodzaak om ongeveer 3.500 karakters te kennen. Dat lijkt heel erg veel, maar er zijn er in totaal zo’n tachtigduizend. Gelukkig bestaat er een systeem, het Pinyin-systeem, waarmee je ook woorden kan spellen met de letters die voor jou bekend zijn. Het begin is dus moeilijk, maar het leren van deze taal opent veel deuren. Probeer anders eens een cursus zakelijk chineesvoor een goede start.  

Maleis 

Deze taal wordt gesproken in Brunei, Singapore en uiteraard in Maleisië.In totaal zijn er zo’n 77 miljoen sprekers, dus daarom is het Maleis zeker interessant om te leren. Een andere goede reden om deze studieboeken in te duiken, is de moeilijkheidsgraad. Het is namelijk relatief gemakkelijk om Maleis te beheersen. Je zal geen meervouden, geslachtsaanduidingen en vervoegingen tegengekomen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van het welbekende alfabet, terwijl veel andere Aziatische talen karakters gebruiken die voor de gemiddelde Europeaan onbekend zijn. Ook dat is dus een aspect wat deze taal aantrekkelijk maakt. Maleis is een uitstekende taal om kennis te maken met Aziatische talen.  

Koreaans 

Het Koreaans wint aan populariteit. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de geweldige Zuid-Koreaanse steden die toeristen van heinde en verre trekken, enorme multinationals en natuurlijk een aantal mateloos populaire Netflix-series. Waar andere talen in veel gevallen verwant zijn aan een bepaalde taalfamilie, is het Koreaans dat niet. De taal is een zogeheten geïsoleerde taal. Het gaat je wel aardig wat tijd kosten, want gemiddeld genomen heb je een goede 88 weken studietijd nodig om de taal te beheersen. Het kan dus zeker geen kwaad om een cursus Koreaans te volgen voor een goede start.