Bedrijven opzoeken
Image default
Alarmsysteem

Kies voor veiligheid: Bescherm je auto met een klasse 1 auto alarm

Het hebben van een auto is voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van hun dagelijks leven. Het is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat je auto altijd goed beveiligd is tegen diefstal en inbraak. Een manier om dit te doen is door het installeren van een klasse 2 alarm voor elke auto. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het installeren van een klasse 1 auto alarm en waarom het de beste keuze is om je auto te beschermen.

Klasse 2 alarm

Een klasse 2 alarm is een standaard auto alarm dat door de meeste auto’s wordt geleverd. Dit type alarm is echter niet altijd voldoende om uw auto te beschermen tegen diefstal en inbraak. Een klasse 1 auto alarm is een uitgebreider alarm dat uw auto beter beschermt tegen diefstal. Een klasse 1 alarm is een systeem dat aan een aantal strenge veiligheidseisen voldoet. Dit betekent dat het alarm is getest en gecertificeerd door onafhankelijke instanties en dat het aan strenge eisen voldoet.

Klasse 1 alarm

Een klasse 1 alarm biedt verschillende voordelen ten opzichte van het standaard klasse 2 alarm. Ten eerste heeft een klasse 1 alarm een startblokkering, wat betekent dat de motor niet  gestart kan worden zonder de sleutel van de auto. Dit maakt het voor dieven veel moeilijker om je auto te stelen. Bovendien heeft een klasse 1 alarm een volumetrische beveiliging, wat betekent dat het alarm afgaat wanneer er beweging in de auto wordt gedetecteerd. Dit kan inbraken voorkomen voordat het daadwerkelijk plaatsvindt.

Een ander voordeel van een klasse 1 alarm is de aanwezigheid van een back-up batterij. Dit betekent dat het alarm blijft werken, zelfs als de hoofdbatterij van de auto is losgekoppeld. Dit maakt het voor dieven nog moeilijker om je auto te stelen, omdat ze het alarm niet kunnen uitschakelen door simpelweg de batterij van de auto los te koppelen.

Een klasse 1 alarm biedt ook de mogelijkheid om je auto op afstand te bedienen. Dit betekent dat je het alarm kunt activeren of deactiveren met behulp van een afstandsbediening. Hierdoor kunt je je auto beveiligen terwijl je je op afstand bevindt. Dit is vooral handig als je je auto parkeert op een onbekende locatie of als je je auto voor langere tijd parkeert.In Nederland is het verplicht dat auto’s vanaf een bepaald bouwjaar voorzien zijn van een SCM-goedgekeurd alarm. Dit betekent dat het alarm is getest en gecertificeerd door de Stichting Certificering Motorrijtuig voor SCM-goedkeuring klasse 1 alarm. Het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) keurt verschillende soorten alarmsystemen voor auto’s. 

Als je je auto wilt beschermen tegen diefstal en inbraak, is het installeren van een klasse 1 auto alarm een uitstekende keuze. Het biedt extra beveiliging voor je auto en kan helpen bij het verlagen van je verzekeringspremie. Zorg ervoor dat je een SCM-goedgekeurd klasse 1 alarm kiest om ervoor te zorgen dat je auto aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet. Met een klasse 1 alarm kun je met een gerust hart je auto parkeren, wetende dat je auto goed beschermd is.

 

https://www.bedrijvenopzoeken.nl/Kies-voor-veiligheid:-Bescherm-je-auto-met-een-klasse-1-auto-alarm/