Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak

De Lente staat weer voor de deur en dus is het bijna gedaan met de koude en natte dagen. Het wordt weer lekker weer en dat brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je eindelijk weer lekker in je tuin gaan zitten en hiervan genieten. Daarnaast, is het weer tijd om lekker buiten te gaan sporten en terrasjes te pakken. Er zit echter een nadeel aan de Lente en dat is de voorjaarsschoonmaak. Soms kan dit erg veel tijd in beslag nemen en daar heb je niet altijd zin in.

Begin er meteen mee dan ben je er sneller klaar mee

Je kan er natuurlijk voor kiezen om deze schoonmaak zo lang mogelijk te laten liggen. Bereik je hier iets mee? Nee hoor, je zorgt alleen maar dat het langer wordt uitgesteld. Het is dan ook een aanrader om hier gewoon meteen mee te beginnen zodat je er sneller klaar mee bent en meer tijd kan spenderen aan leukere dingen. Pak dus je huis, tuin en keukenspullen en begin direct met schoonmaken.

Start binnen in het huis

Is je huis een beetje een zooitje geworden en heeft het al een geruime tijd geen stoffer gezien? Begin dan eerst met het afstoffen van spullen. Zo haal je al het stof weg en kun je nog beter schoonmaken. Hierna is het een aanrader om een dweil door het huis te halen en alle plekken schoon te maken. Begin met de grotere kamers en ga dan langzaam naar de kleinere kamers. Zo zorg je er namelijk voor dat je elke kamer even grondig gereinigd hebt en zal je dus het beste resultaat eruit halen. Ben je hier klaar mee? Dan is het tijd om buiten schoon te maken.

Je tuin schoonmaken

Heb je geen tuin en alleen een balkon? Gefeliciteerd dan ben je klaar en kun je lekker gaan genieten van je vrije tijd. Heb je wel een tuin? Jammer joh, die moet ook opgeruimd worden. Dit kan in eerste instantie lijken als een onmogelijke klus. Meestal is dat echter niet zo en ben je er sneller mee klaar dan je in eerste instantie dacht. Begin dus meteen met het opruimen van kleine dingen. Heb je dit gedaan? Begin dan met het snoeien en bijknippen van je heggen en bomen. Het afval duw je gemakkelijk in de daarvoor bestemde afvalbakken. Soms past dit echter niet en moet je naar een andere oplossing kijken.

Huur een groencontainer

Soms heb je te weinig plekken in je standaard gft bakken en moet je dus met zwaarder geschut komen. Gelukkig is dat vaker geen groot probleem en kun je makkelijk aan een grotere container komen. Een groencontainer huren kan bijvoorbeeld gedaan worden bij een lokale groenvoorziening of een containerverhuurbedrijf. Het voordeel is dat deze meestal snel geleverd worden en je daardoor vrijwel meteen aan de slag kan. Uiteindelijk zal dat er ook voor zorgen dat je sneller klaar bent en dus weer kan gaan genieten van je welverdiende vrije tijd!

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/