Bedrijven opzoeken
Image default
Cadeau

Een verjaardag zonder pop is niet hetzelfde

Huur een pop voor op je feestje, het is een hele mooie traditie in Nederland om bijvoorbeeld een Abraham of Sarah te huren. Deze poppen worden vaak voor de 50ste verjaardag gebruikt om voor de deur te zetten. De hele straat weet dan gelijk dat je 50 bent geworden, en dat maakt ook zo leuk voor iedereen. Het staat heel vrolijk en is makkelijk te plaatsen. Natuurlijk wil je niet voor zo’n eenmalige gelegenheid een hele pop kopen, daarom is huren ervan een goede optie. Je hebt geen ruimte nodig om hem binnen op te bergen als de verjaardag over is.

Hoe is deze traditie ontstaan?

Deze mooie traditie is ontstaan in Nederland, het is dus ook een unieke traditie die echt bij ons land hoort. Het begon allemaal toen Prins Bernhard voor zijn 50ste verjaardag in 1961 met deze pop werd verrast. Daarvoor werden abraham poppen gemaakt van eetbaar materiaal. Het werd eigenlijk gezien als de taart voor de jarige, maar dan wel een hele bijzondere taart. Later is dus de traditie veranderd en zijn er ook opblaasbare poppen bij gekomen, die natuurlijk niet meer eetbaar zijn. Een hele mooie traditie die uit de bijbel is ontstaan en al ver voor de nu herkenbare pop, ook nog zijn variaties had.

Hoe zet je de pop op?

Als je een opblaasbare pop hurt moet je natuurlijk wel weten hoe zo’n ding moet opzetten. Het opzetten van een opblaasbare pop is niet moeilijk, je krijgt namelijk allemaal benodigde spullen meegeleverd om makkelijk de pop op te kunnen zetten. Eerst moet je natuurlijk de haringen in de grond hameren met een hamer, die zullen ervoor zorgen dat alles goed vaststaat. Daarna verbind je de haringen aan de pop en gebruik je de blower om hem op te blazen. Je moet er dus wel voor zorgen dat je in de buurt zit van een stopcontact of je moet een verlengsnoer gebruiken als dat niet het geval is.