Bedrijven opzoeken
Image default
Cadeau

Wat betekent een armband?

Een armband is een soort sieraad dat om de pols wordt gedragen. De functies variëren, van sieraad tot houder van andere juwelen. Hier zijn de soorten en betekenissen van armbanden. Of je nu een handgemaakt stuk wilt kopen of een designer stuk, er is voor elk wat wils. Hier zijn een paar voorbeelden:

Een veel voorkomende vraag over de betekenis van armband is: “Wat betekent armband?” Het is niet ongewoon om veel verschillende interpretaties van het woord te vinden. Er zijn veel literaire voorbeelden van Armband. In het Romeinse Urdu, bijvoorbeeld, zou je het woord armband in een zin kunnen vinden. In een meer letterlijke betekenis betekent armband “ring”. Maar, het kan ook “spoor” of “schort” betekenen. Als je meer wilt weten, zijn hier enkele voorbeelden van wat armband betekent in het Romeins Urdu.

Het Hebreeuwse woord voor armband is “etsadhah” of “chach”. In Exodus 35:22 betekent het woord “neusring”. De betekenis van armband kan in deze beide Bijbelverzen worden gevonden. Jesaja zegt dat de armband zal worden weggenomen van de hoogmoedige dochters van Sion wanneer Jahweh hen straft. Men kan lezen dat deze armband een verbinding symboliseert tussen Rebekka en Izaäk. Daarnaast wordt het vaak gezien als een verlovingsring.

Betekenissen verbonden aan armbanden

Als je bent zoals de meeste mensen, heb je een speciale betekenis verbonden aan je armband. Van een symbool van vriendschap tot een manier om wensen te doen, armbanden hebben veel verschillende symbolen. Deze symbolen kunnen persoonlijk, medisch of zelfs religieus zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende betekenissen van armbanden. Over het algemeen staan armbanden echter symbool voor liefde, vriendschap en steun aan de doelen waar je om geeft.

Ondanks hun blijvende aantrekkingskracht, zijn armbanden ook populair bij mannen. Van oudsher gezien als een vrouwelijk modeartikel, staan mannen er al jaren meer voor open om ze te dragen. Sommigen schrikken nog steeds terug voor het dragen van sieraden, maar de trend slaat steeds meer aan bij mannen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat mannen armbanden om veel verschillende redenen kunnen dragen. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, armbanden kunnen een geweldige manier zijn om je persoonlijke stijl uit te drukken en een statement te maken.

Verschillende soorten armbanden

Er zijn veel verschillende soorten armbanden, elk met een eigen doel en betekenis. Sommige zijn perfect om elke dag te dragen, terwijl andere bedoeld zijn voor formele evenementen. Sommige worden gemaakt door meester-ambachtslieden en andere door vrienden. Een armband met een vingerafdruk, bijvoorbeeld, is vergelijkbaar met een militaire dog-tag, en heeft een ronde sluiting. De sluiting wordt geopend en gesloten met een hendel aan de basis van de armband. Andere armbandtypes hebben een sluiting met een klein kreeftklauwvormig deel.

Bangles en armbanden hebben soortgelijke kenmerken maar zien er verschillend uit. Bangles zijn stijf en omspannen de pols, terwijl armbanden flexibel zijn. Bangles zijn meestal stevig en flexibel, terwijl armbanden steviger zijn en aan of van de pols kunnen worden geschoven. Bangles kunnen ook versierd zijn met bedeltjes of steentjes. Traditioneel werden ze alleen door vrouwen gedragen en werden ze geassocieerd met rijkdom. In de afgelopen eeuwen zijn ze echter in veel verschillende kleuren en ontwerpen verkrijgbaar, en veel armbanden zijn gemaakt van plastic, leer, steen of 

Duurzaamheid

De mechanische sterkte van een armband kan variëren, afhankelijk van de gebruikte metalen. High-end modejuwelenfabrikanten moeten strenge tests ondergaan om de sterkte van hun legeringen te bepalen. Dit komt omdat de mechanische eigenschappen van een metaal bepalend zijn voor het vormgemak en de sterkte tijdens het dragen. Voor kindersieraden gelden nog strengere veiligheidsnormen. Europese landen, de VS, Canada en Japan stellen allemaal hoge eisen aan de kwaliteit van hun sieraden. Hieronder vindt u enkele tips om de duurzaamheid van een armband te bepalen.