Bedrijven opzoeken
Image default
Zakelijk

Een effectieve B2B webshop maak je zo!

Wil je graag aan een b2b webshop beginnen, of ben je al een tijdje bezig en lijkt het nog niet goed te lukken? Hieronder vind je een aantal suggesties die je webwinkel naar een hoger niveau kunnen tillen! 

Efficiëntie staat altijd voorop! 

Het is belangrijk om de webervaring zo gemakkelijk mogelijk te maken voor kopers, met name voor het creëren van vaste klanten. Als klanten een slechte en frustrerende ervaring hebben met het bekijken van je b2b webshop, zullen ze waarschijnlijk niet terugkeren voor een tweede bestelling. Zorg er daarom voor dat je website makkelijk te navigeren is. Dit doe je door een simpel menu te implementeren zodat bezoekers meteen weten waar ze moeten zijn bij het bekijken van je website. Een bestelling plaatsen moet kunnen in zo min mogelijk clicks: hoe minder je klanten moeten klikken, hoe prettiger hun webervaring zal zijn! 

Promoot je b2b webshop via social media 

Verder is het nodig om online te adverteren zodat je de naamsbekendheid van je b2b webshop kan vergroten. Heb je moeite met opvallen in de digitale wereld? Geen zorgen, je staat er nooit alleen voor. Het is tegenwoordig erg makkelijk om een social media marketing bedrijf in te schakelen die je zullen ondersteunen bij het vergroten van je online bereik. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Digital Inside: https://www.digitalinside.nl/social-media-marketing/. Dit social media marketing bedrijf is expert op het gebied van online marketing. Ze kunnen een plan opzetten waarmee jouw b2b webshop via verschillende mediakanalen effectief gepromoot kan worden.  

Meer weten over het oprichten van een b2b webshop? 

Door de hierboven gegeven tips te volgen is de basis voor je b2b webshop gelegd, maar dan ben je er nog niet! Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je begint met het bouwen van je webwinkel. Het kan daarom erg handig zijn om de basisgids van Ecomwise door te lezen waarin alle informatie staat die je nodig zal hebben bij het runnen van een b2b webshop. Met hun jarenlange ervaring weet Ecomwise precies waar jij op moet letten om goed in de markt te komen liggen. Je kunt de gids bekijken via de volgende link: https://www.ecomwise.com/b2b-webshop/.