Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Een caravan plaatsen met een camera

Ieder jaar vinden er veel ongelukken plaats in Nederland. Voor een groot deel zijn de dode hoekpunten de oorzaak, bestuurders kunnen niet zien of een persoon zich in de dode hoek bevindt. Als bestuurder kan het voorkomen dat je niet oplet en iemand zich voor, naast, schuin achter of achter het voertuig is en een paar seconde later ligt dezelfde persoon onder het voertuig. Dit is het laatste wat je zou willen.

Stel je rijdt iemand onbewust aan omdat de persoon in de dode hoek stond, vertraging is het minste waar je aan denkt maar het gaat in je hoofd zitten dat je per ongeluk iemand heb aangereden die ernstig letsel er aan kan overhouden. Binnen de kortste keren geef je jezelf de schuld en kan je in een dal terecht komen, het is dus slecht voor gezondheid van de persoon maar ook voor jou. Om al deze problemen en oorzaken te voorkomen kan een achteruitrijcamera op een voertuig worden geïnstalleerd. Door middel van een bijgeleverde scherm die in het voertuig wordt gemonteerd heb je een compleet overzicht van de dode hoeken, door deze toepassing is de kans klein dat een ongeluk nog zal voorkomen. 

Er zijn ook achteruitrij cameras ontwikkelt voor caravans zodat je een stuk veiliger en met meer zekerheid op vakantie gaat. De onzekerheid over de dode hoeken van de caravan is nu weg genomen. Op iedere plaats en tijdstip heb je het overzicht van de dode hoekpunten tot je beschikking. Daarnaast is het een extra hulpmiddel bij het inparkeren of neerzetten van de caravan. Het is algemeen bekend dat bij het neerzetten van de caravan een aantal mensen er om heen staan om te roepen hoeveel ruimte er nog over is. Bij het gebruik van een achteruitrij camera en het neerzetten van de caravan hoeven de omringende mensen alleen koffie klaar te zetten.

http://www.vanzwitserland.nl