Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

De leren bank verven

Je bent van plan om je leren bank te verven. Hij is al een aantal jaartjes oud maar hij zit nog zo lekker. Je kan er voor kiezen om hem weg te doen en een nieuwe bank aan te schaffen, of je kiest er voor om hem te verven. Het zelf verven van een leren bank is een intensief klusje. Zelf schoenen van leer verven lukt nog wel, maar een bank is toch wel een slagje groter. In dit artikel lees je een aantal tips om die grote leren bank te verven.

Het is slim om te kijken wanneer je de bank wilt gaan verven. Het leerverf ruikt nogal sterk en het moet goed drogen wil je verschillende lagen aanbrengen en zeker weten dat de verf goed naar buiten komt. Het is dus verstandig om eerst te kijken of het goed weer is, het is namelijk aan te raden om de bank buiten te verven, of ergens in een schuur als je deze tot je beschikking hebt. De schuur mag dan niet te vochtig zijn, op die manier kan de verf niet goed drogen. Daarnaast is het van uitermate belang om de bank vooraf goed te drogen en te ontvetten. De bank mag geen sporen meer bevatten en moet helemaal vrij zijn van pluisjes. Om dit te doen heb je goede ontvetter nodig. Vervolgens is het belangrijk om de juiste verf te kopen, het is aanbevolen om angelus leerverf kopen. Deze leerverf is uitermate geschikt voor het verven van een bank.

Breng ieder laagje niet te dik aan, je kan beter dunne lagen meerdere keren aan brengen dan een keer een dikke laag aan te brengen. Door een dikke laag aan te brengen kan het gaan schilderen en loslaten en dan laat alles in een keer los. Als je meerdere dunne lagen aanbrengt, zal het minder snel schilferen en houden de individuele laagjes elkaar vast.

https://www.leerverfshop.nl/