Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

De gemakken van isolatie

Iedereen heeft het in zijn of haar huis misschien weet je dat niet direct, maar iedereen heeft het; isolatie. Isolatie is heel erg belangrijk in een huis dit komt vooral omdat het warmte geeft en ervoor zorgt dat je niet al te snel kou vat. Isolatie verhoogt het wooncomfort, een goede isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur van jouw huis constant blijft zodat jij niet snel kou vat en ziek wordt! Daarom is het belangrijk om te kijken wat voor soort isolatie jij hebt en wat jij eventueel kan aanpassen om het nog beter te maken dan eerst. Een goed begin is het halve werk!

 

Soorten plekken isolatie

Er zijn verschillende soorten manieren om jouw huis goed te isoleren. Sterker nog, de mogelijkheden zijn zelfs eindeloos. Er zijn een paar bekende vormen van isolatie zoals; vloerisolatie, kruipruimte vloerisolatie, muurisolatie etc etera. Wij gaan ons met zijn alle focussen op het tweede. Bij kruipruimte vloerisolatie is het belangrijk om een kruipruimte van minstens 35 centimeter hoog te hebben. Als je dat hebt kan je namelijk heel makkelijk in de kruipruimte isolatie aanbrengen wat zorgt voor een constante temperatuur. 

 

Soorten varianten kruipruimte vloerisolatie

Bij de kruipruimte vloerisolatie heb je verschillende manieren om het goed en warm te kunnen isoleren. Zo heb je isolatie van het hoogste niveau namelijk; PIR. Dit is het allerbeste isolatie op dit moment. Ook heb je XPS en EPS en dat zijn hele goede vloerisolaties als je in de kruipruimte last hebt van vocht en/of water. Het is dus van cruciaal belang als jij last hebt van de kou of schimmels of stank. Naast dat vloerisolatie jou een warm gevoel kan geven, waardoor je minder snel ziek wordt biedt vloerisolatie jou ook bescherming aan tegen vocht en verrotting van je vloer. Super effectief dus als je het warm wil hebben en beschermd wil zijn!