Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Attributen voor je AirGo Pro ademhalingsset

Zodra je eenmaal de goede middelen en materialen in huis hebt om te kunnen blijven ademhalen in diverse abnormale omstandigheden, moet je ook de losse attributen kunnen bestellen om het totaalpakket werkend te houden. Bij een ademluchtfles hoort dan ook een ademluchtcilinder. Deze cilinder sluit je aan op de ademhalingsset. Door de uitstroombeveiliging die er op de cilinder zit, loopt je cilinder niet langzaamaan leeg. Dit zou namelijk erg gevaarlijke situaties op kunnen leveren. Je moet van de cilinder op aan kunnen, als je die correct aangesloten hebt.

Levensduur

De luchtcilinder blijft vijftien jaar goed. Je kunt de cilinder dus zodra hij leeg is weer laten vullen, totdat de cilinder aan het zestiende jaar begint. Voor dat moment wordt het tijd om de cilinder te vervangen, want de kwaliteit van de lucht wordt dan niet meer gegarandeerd. De koppeling van de cilinder maakt het overigens makkelijk om snel in situaties te kunnen wisselen van cilinder. Als er paniek is wil je niet te lang moeten draaien of peuteren om de oude cilinder los te maken en de nieuwe cilinder te bevestigen.

Veiligheid waarborgen

Ademluchtcilinders zijn geen ongevaarlijke objecten. Door de druk van driehonderd bar die er op de fles staat, moet de cilinder dan ook goed behandeld worden. Niet alleen tijdens het opslaan van de flessen, maar ook zodra ze voor gebruik ingezet worden. De bevestiging op het ademluchttoestel dient altijd nauwkeurig en zorgvuldig te gebeuren. Afhankelijk van het soort inkoper van de cilinders, kan deze de fles wel of niet zelf vullen. Er zijn namelijk speciale opleidingen om de luchtcilinders te kunnen vullen. Dat zegt in ieder geval iets over het feit dat het vullen en gebruiken van de luchtcilinders nooit helemaal zonder gevaar is. Een goed voorbereid en geïnstrueerd mens telt voor twee in dit soort situaties.

Gerelateerde artikelen

Hoe word ik een machinebouwer?

Proef het verschil

Riool verstopt? Geen stress! Loodgieter Amsterdam is er snel bij met spoed!