Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Inzicht in de verschillende soorten elektrische bedrading

Elektrische bedrading is een belangrijk onderdeel van elk huis of gebouw. Het is de manier waarop elektriciteit wordt aangesloten en door een structuur wordt geleid, waarbij alles van verlichting tot apparaten van stroom wordt voorzien. Als u de verschillende soorten elektrische bedrading kent, kunt u ervoor zorgen dat uw project soepel verloopt, of het nu gaat om nieuwbouw of verbouwing.

Soorten elektrische bedrading

Elektrische bedrading kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: laagspanning en hoogspanning. Laagspanning wordt meestal gebruikt voor kleine apparaten, zoals lampen en stopcontacten. Dit type bedrading draagt meestal maximaal 30 volt van de stroombron naar het apparaat. Hoogspanningsbedrading is bedoeld voor grotere apparaten, zoals airconditioners en ovens. Het vervoert een grotere hoeveelheid elektriciteit, vaak meer dan 250 volt, om de grotere apparaten van stroom te voorzien

Laagspanningsbedrading

Laagspanningsbedrading wordt meestal gebruikt in woonprojecten en betreft het aansluiten van draden van stopcontacten of schakelaars op verlichtingsarmaturen of apparaten. Gangbare soorten laagspanningsbedrading zijn onder andere Romex-kabeldie meestal wordt gebruikt voor stopcontacten en schakelaars; flexibele buizen, die vaak worden gebruikt om draden door muren te leiden; en knopen en buizen, een soort laagspanningsbedrading die vaker voorkomt in oudere huizen.

Hoogspanningsbedrading

Hoogspanningsbedrading wordt meestal gebruikt in commerciële en industriële projecten. Zij kan grote hoeveelheden elektriciteit vervoeren, vaak meer dan 250 volt. Dit type bedrading wordt gewoonlijk door metalen buizen geleid, die een sterke, duurzame behuizing voor de draden vormen. De kabels zelf zijn meestal gemaakt van koper of aluminium en zijn geïsoleerd om elektrocutie te voorkomen. Hoogspanningsbedrading is ook lopen soms door niet-metalen buizen, zoals PVC. Na de installatie moet de bedrading worden getest en geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de elektrische voorschriften.

Het inschakelen van de deskundige diensten van Elektromonteur Den Haag kan de zekerheid en expertise bieden die nodig is voor elk elektrisch bedradingsproject. Gespecialiseerd in laag- en hoogspanningsbedrading voor zowel woningen als bedrijfspanden, heeft Elektromonteur Den Haag een bewezen track record van kwaliteitsresultaten. Met een team van zeer bekwame elektriciens, Elektromonteur Den Haag kan elk project voor elektrische bedrading aan, van eenvoudige reparaties tot complexe installaties.