Bedrijven opzoeken
Image default
Electronica en Computers

Alle voordelen van de Realwear HMT-1

Droom jij ervan om Android te kunnen bedienen met je stem zonder ook maar een scherm aan te raken? Dat is allemaal mogelijk met de Realwear HMT-1. Deze smart glass is speciaal ontworpen om goed te functioneren in een industriële omgeving zoals een fabriek of een boorplatform, want de Realwear HMT-1 presteert in de meest extreme omstandigheden zoals vochtige ruimtes en kan letterlijk tegen een stootje. Hoewel de meeste smart glasses hier niet tegen kunnen, is deze uitvoering juist geschikt om buiten tijdens je werkzaamheden te gebruiken voor verschillende doeleinden. Lees verder in deze blog en ontdek wat de mogelijkheden zijn van de Realwear HMT-1. 

 

Assistentie op afstand met de Realwear HMT-1

Met de Realwear HMT-1 heb jij je handen vrij terwijl je door verschillende apps kunt bladeren en moeiteloos informatie kunt opvragen. Zo kun jij door met waar je mee bezig bent en op ieder moment assistentie op afstand vragen, want dankzij de haarscherpe camera leg jij contact met je collega op afstand. Naast een camera is de Realwear HMT-1 voorzien van een klein scherm en audio. Daardoor kun je gemakkelijk met elkaar communiceren en heb je ondertussen je handen vrij. Om een normale tablet te bedienen heb je beide handen nodig en dat betekent dat jij je werkzaamheden moet onderbreken. Met de HMT-1 kun je dus tijd besparen. Daarnaast is een tablet niet altijd wenselijk, omdat het aanraken van een scherm niet hygiënisch is voor het werk dat je doet zoals bijvoorbeeld in de voedselindustrie. Andersom kan ook: je hebt vieze handen en je wilt je tablet niet vies maken met je handen. 

 

Multitasken en 6 uur non-stop gebruik 

Doordat het beeldscherm klein is vormt het geen belemmering voor je zicht en kun je de ruimte om je heen nog steeds goed in de gaten houden. Het beeldscherm bevindt zich de hele tijd vlak bij je ogen waardoor je snel een blik kunt werpen op het beeldscherm. Dat betekent dat je snel kunt multitasken en er gaat tussendoor geen tijd verloren. Doordat de Realwear HMT-1 is voorzien van een batterij kun je hem gemakkelijk vervangen. Met een batterij kun je 6 uur lang non-stop gebruik maken van het apparaat. Als je ervoor zorgt dat je altijd een extra batterij binnen handbereik hebt, kun je 12 uur lang gebruik maken van de HMT-1. Dit is zeker een handige eigenschap, want een stopcontact is niet altijd binnen handbereik en je moet dan een tijd wachten totdat je apparaat is opgeladen. 

 

Ontworpen voor de industriële omgeving 

Er is ook gedacht aan de details: de Realwear HMT-1 kun je bevestigen aan een veiligheidshelm. Je kunt dus te veilig werken met de HMT-1 op plekken waar een veiligheidshelm wenselijk is. Het apparaat is robuust vergeleken met normale smart glasses en kan daardoor wel een stootje hebben. Na een val van 2 meter blijft de Realwear HMT-1Z1 functioneren en ook een plens water kan hij hebben. Werk je in een omgeving waar veel stof in de lucht hangt? Ook dan is deze smart glass de perfecte keuze.