Bedrijven opzoeken
Image default
Tuin en buitenleven

Wat maakt de keuze voor sedumdaken zo interessant?

Een groendak valt vandaag de dag op tal van verschillende manieren te realiseren. Eén van de meest populaire mogelijkheden op de markt zijn echter de zogenaamde sedumdaken. Het betreft hier zoals de naam je al aangeeft daken die worden gerealiseerd met behulp van zogenaamde sedumplanten. Dit zijn speciale vetplanten die er bekend om staan uitstekend opgewassen te zijn tegen de vaak vrij extreme invloeden die zich laten gelden op het dak van je woning. Ben jij ook van plan om gebruik te maken van dergelijke planten voor het realiseren van een groendak? Dan zal de informatie die je hieronder terug kan vinden je daar meteen alles over vertellen. 

Hoe worden sedumdaken gerealiseerd? 

Voor de realisatie van sedumdaken is het dus zo dat er gebruik wordt gemaakt van deze speciale soort vetplanten. Dit betekent meteen ook dat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde trays of cassettes gevuld met sedumplanten. Dat brengt op zich al een zeer interessant voordeel met zich mee. Het is namelijk zo dat je in tegenstelling tot vroeger tegenwoordig niet meer lang hoeft te wachten voordat je dak daadwerkelijk over een aantrekkelijke, groene uitstraling komt te beschikken. De cassettes of trays waar gebruik van wordt gemaakt zijn eigenlijk ondiepe plantenbakken die in de basis al beschikken over volgroeide sedumplanten. Je kan dus met andere woorden direct na de plaatsing van de trays genieten van een aantrekkelijk groen dak. 

Sedumdaken zijn ongelofelijk duurzaam

Indien je de keuze maakt om één van de verschillende sedumdaken te laten realiseren op jouw woning zal je tot de vaststelling komen dat je de beschikking krijgt over een uitermate duurzame afwerking van het dak van je woning. Voor sedumplanten geldt dan ook niet voor niets dat ze er bekend om staan uitstekend opgewassen te zijn tegen de vaak extremere weersomstandigheden die zich laten gelden op het dak van je woning. Wil je dus met andere woorden geen omkijken meer hebben naar je groendak wanneer deze is gerealiseerd? Dan is het realiseren van een dak vervaardigd uit sedumplanten zonder enige twijfel altijd een uitstekende keuze om te overwegen. 

Ze bieden een meerwaarde voor je eigen woning en de omgeving

Sedumdaken van TOPGROEN brengen in eerste instantie een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee voor je eigen woning. Dat spreekt voor zich. De voordelen waar je op kan rekenen bij groendaken spreken dan ook eigenlijk voor zich. Denk hierbij niet alleen aan het feit dat er op isolerend vlak sprake is van een interessante reeks met voordelen, wat bovendien ook te denken van de extra beschermlaag die wordt gecreëerd voor de onderliggende dakconstructie? 

Heel wat mensen staan er niet bij stil, maar het dak van hun woning is niet alleen één van de duurste onderdelen van het huis, daarnaast is het ook één van de onderdelen die het meest vatbaar zijn voor schade. Dit uiteraard niet in het minst vanwege de invloed van (extreme) neerslag of een stevige wind. Door het realiseren van sedumdaken wordt ervoor gezorgd dat er een (extra) beschermlaag wordt gecreëerd voor de onderliggende dakconstructie. Dat is uiteraard alleen maar interessant.