Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een techniek waarvan jij waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Spuitgieten worden toegepast met diverse soorten kunststoffen. Een van de meest bekende methode is kunststof spuitgieten. Bij het kunststof spuitgieten wordt er het kunststof in de gewenste vorm geproduceerd.  De techniek is bekend vanwege zijn zeer nauwkeurige productievorm. De producten hebben nauwelijks of geen nabewerking nodig. Bij deze methode wordt er dus een sterke kunststof gebruikt.  Het spuitgieten gebeurt door een hoge tempratuur en een hoge druk. Zo kan er vorm gegeven worden aan het product. Voor veel ondernemingen is het spuitgieten een goede methode om hun producten te laten produceren. Het is namelijk goed geschikt voor massaproductie en het is goedkoop.

Voordelen

Het spuitgieten kent heel veel voordelen, omdat er veel kunststoffen gebruikt kunnen worden bij het proces. Het spuitgieten biedt de volgende voordelen:

  • Spuitgieten bevorderd een snelle productie. Als een bedrijf een massafabricage wilt, biedt spuitgieten de oplossing.
  • Veel keuze en vrijheid in productontwerp. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gemaakt worden via het spuitgieten.
  • Het is een relatief goedkope productiemethode ter vergelijking met andere productiemethodes.
  • De producten hebben bijna geen nabewerking nodig wat een hoop kosten bespaard.
  • De producten kunnen lichte en sterke materialen bevatten.
  • Kunststoffen zijn gemakkelijk te kleuren. Dit geeft dus veel mogelijkheden bij het productie.
  • Kunststof is makkelijk schoon te maken in vergelijk met andere producten. Zo zal kunststof niet gaan roesten of rotten.

Mogelijkheden

Zoals hierboven al vermeld werd heeft het spuitgieten oneindig veel mogelijkheden. Het kunststof biedt de mogelijkheid om in allerlei vormen en kleuren te produceren. Het spuitgieten is daarnaast uitermate geschikt voor efficiënte productie. Dankzij vernieuwing technieken wordt er goed gecheckt of het product voldoet aan de eisen van de klant. Na het spuitgieten checkt een robot of het product wel klopt en of er nog nabewerkingstechnieken nodig zijn.

 

 

 

https://bpo.nl/