Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Wat is allemaal nodig om ZZP’er in de zorg te worden?

Wil je als ZZP’er in de zorg werken? Een ZZP-Bemiddelaar voor ZZP-zorgopdrachten kan u hierbi helpen. Maar eerst is het belanrgijk om je goed voor te bereiden. Zorg allereerst voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Als je als zelfstandige zonder personeel aan de slag wilt gaan is het verstandig dat je je inschrijft als eenmanszaak. Vervolgens is het zaak om voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een digitale vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de antwoorden zal de IGZ bepalen of je onder toezicht van de Inspectie valt. De volgende stap is een inschrijving in BIG-register. Deze inschrijving moet voltooid worden om in bepaalde beroepen in de zorg werkzaam te mogen zijn. Hierna is het zaak een AGB-code en VOG aan te vragen. Een AGB-code is een origineel codenummer van Nederlandse zorgaanbieders. Deze code is verplicht voor alle zakelijke zorgverleners. Een VOG wordt verleend als je geen strafbare feiten op je naam hebt staan. Voor mensen die actief willen zijn in de ZZP-branche is het belangrijk om schijnzelfstandigheid te voorkomen. Het is uitermate belangrijk dat er geen verkeerde zorg wordt gegeven en dat er wordt voldaan aan de kwaliteitseisen.

Welke opleidingsniveaus zijn er?

Om aan de slag te gaan in de zorg zal er een opleiding gevolgd moeten worden. Voordat je besluit om te gaan studeren is het goed je te verdiepen in de diverse opleidingsniveaus. Er zijn verschillende opleidingen op bijvoorbeeld MBO- en HBO-niveau. Op MBO-niveau kan er gekozen worden uit opleidingen Zorghulp, Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende en Verpleegkundige. Op HBO-niveau kan er gekozen worden voor opleidingen zoals verpleegkunde, Voeding en diëtetiek, fysiotherapie, verloskunde, ergotherapie, logopedie en mondzorgkunde. Met een leerbaan (leerwerkplek) is het mogelijk om werken te combineren met een opleiding. Leerbanen hangen vast aan opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of het hoger beroepsonderwijs (hbo). Er kan ook gekozen worden voor een BBL-opleiding. Bij een Beroeps Opleidende Leerweg (BBL) zal je het grootste deel van de opleiding op school te vinden zijn. Een BBL-studie houdt een combinatie in van leren en werken. Per opleiding zijn er verschillende niveaus. Het hoofddoel van iedere opleiding is in ieder geval hetzelfde. Je draagt zorg voor de ander. Voordat er gestart wordt met een studie is het goed om te weten wat er bij je past en waar werkgevers behoefte aan hebben.

Bemiddelingsbureau ZZP Zorg

MediCentraal is een bemiddelingsbureau in de zorg voor ZZP’ers. Wij helpen je graag zodat je kunt excelleren als zelfstandig medewerker. Wij hebben jarenlange ervaring in de zorgsector. Zo zorgen we dat er een juiste match tot stand komt bij korte en langdurige zorgopdrachten van gekwalificeerde zorgprofessionals en zorginstellingen. De werkwijze bestaat uit een persoonlijke benadering, dezelfde contactpersonen en resultaatgerichte oplossingen. Flexibel en gekwalificeerd zorgpersoneel wordt op de juiste plekken ingezet. We zien het als missie om samen tevreden te zijn. Goede zorg voor patiënten en cliënten staan hoog in het vaandel. Goede resultaten komen tot stand door goede samenwerking, transparantie, werkgeluk en eerlijkheid. Partners omschrijven MediCentraal als de beste bemiddelaar in zorgopdrachten door Zelfstandige ZorgProfessionals (ZZP bij zorginstanties die belangrijk zijn. Wij werken met mensen die passie hebben voor de zorgindustrie. Het team zorgt er graag voor dat jij een mooie carrière tegemoet gaat als zorgprofessional. 

Wil jij onderdeel zijn van ons succes? Neem dan contact op of schrijf je direct in.